Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El lobby Observatori de Serveis Urbans acusa Colau de reduir la inversió en educació i seguretat
  • CA

Un lobby presidit per un excomunista espanyol que va acabar la seva carrera política al CDS busca les pessigolles a Ada Colau. No és la primera vegada que l’Observatori de Serveis Urbans (Osur), presidit per Ramón Tamames, publica un informe sobre les inversions de l’Ajuntament de Barcelona. Fa unes setmanes, en va fer circular un que posava de relleu l’escassa il·luminació nadalenca de la ciutat en contraposició amb altres poblacions, especialment la rutilant Vigo.

Avui, les dades difoses afecten serveis més importants. Segons les dades l’observatori –que analitza 21 ciutats amb dades oficials–, l’Ajuntament de Barcelona ha reduït substancialment la inversió educació, serveis bàsics i seguretat els últims anys, informa Europa Press.

L’informe indica que la partida d’educació ha baixat un 12,7% respecte de l’època de Xavier Trias. Segons les dades que té Osur, l’anterior alcalde va dedicar una mitjana de 84 euros per habitant a educació entre el 2012 i el 2014, i Colau n’ha invertit 73,3. I la despesa en el funcionament dels centres de preescolar i primària i educació especial hauria caigut el 2018 un 44% respecte del 2017.

Pel que fa serveis de “benestar comunitari” –gestió dels residus, neteja viària, proveïment d’aigua, el clavegueram, serveis funeraris, enllumenat i protecció del medi ambient–,Trias va invertir una mitjana anual de 243 euros per habitant “en plena crisi” i Colau ho ha reduït a 229, diu l’informe.

Menys pressupost per a seguretat

En seguretat, segons Osur Trias va invertir 113,71 euros per habitant el 2014 i Colau hi ha dedicat 105,43 per càpita el 2018. L’informe vincula la reducció que assenyala a l’increment de la criminalitat –les dades dels Mossos d’Esquadra indiquen que els furts han crescut un 20%–, i la dada encaixa també amb la percepció dels ciutadans, que en l’últim baròmetre elaborat pel mateix Ajuntament han situat la inseguretat com a primera preocupació després d’anys.

Madrid guanya en habitatge protegit el 2018

El cas és, però, que l’informe d’Osur també posa mala nota a Colau en el que havia de ser el seu tema estrella, l’habitatge. Segons el lobby, la despesa de Barcelona en habitatge protegit ha sigut la meitat que la de Madrid el 2018: 20,18 euros per habitant a Barcelona i 40,39 a la capital espanyola, governada per Manuela Carmena. Tot i així, l’informe admet que en global l’actual equip de govern ha més que duplicat la inversió de Trias en habitatge protegit: 26,1 euros per habitant, en contrast amb els 10 de l’anterior alcalde.   ​

Més notícies
La inseguretat ja és la primera preocupació dels barcelonins
Notícia: La inseguretat ja és la primera preocupació dels barcelonins
Comparteix
L'enquesta que fa l'Ajuntament dos cops l'any mostra un empat entre la ciutadania que aprova i suspèn al govern d'Ada Colau
Vigo gasta 47 vegades més que Barcelona en llums de Nadal
Notícia: Vigo gasta 47 vegades més que Barcelona en llums de Nadal
Comparteix
Les dades de l'Observatori dels Serveis Urbans indica que la ciutat gallega destina 2,8 euros per habitant a l'enllumenat nadalenc i la capital catalana, 0,06

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa