El govern municipal pretén augmentar en 1.000 els agents de la Guàrdia Urbana

Avui arrenquen les proves d'accés que donaran la benvinguda a 282 nous policies locals

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, ​​Jaume Collboni (PSC), ha afirmat que els exàmens de selecció per a les 282 places de la Guàrdia Urbana de Barcelona convocats per l’Ajuntament de Barcelona i que han començat aquest dissabte responent a una demanda “creixent” de més seguretat per part de la ciutadania. “L’objectiu del govern municipal de coalició és augmentar en 1.000 el nombre d’efectius de la Guàrdia Urbana, donant així resposta a una demanda creixent de la ciutadania de tenir més seguretat i millor convivència”, ha dit aquest dissabte en roda de premsa.

Collboni ho ha dit amb motiu de l’inici dels exàmens, durant una roda de premsa en què també ha participat el tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, ​​Albert Batlle (Units per Avançar). Segons Collboni, un dels compromisos ferms per part del consistori ha estat “donar màxima prioritat a la seguretat i la convivència a la ciutat”, una cosa que passa per ampliar i reforçar la plantilla de servidors públics que estan a peu de carrer, en les seves paraules.

Aspirants a la Guàrdia Urbana de Barcelona durant una de les proves d’accés / Ajuntament de Barcelona

Ha dit que aquesta és la convocatòria “més important de la història de l’Ajuntament pel que fa a nombre de places convocades, més de 280, i ha posat en valor que hagin assistit prop de 6.505 aspirants, als que ha enviat un missatge de suport de cara als exàmens d’accés. També ha posat en valor que, tal com detalla la llei –ha dit–, aquesta convocatòria pretén garantir que el 40% de les places estiguin cobertes per dones, en una promoció que pretén aconseguir la paritat.

També ha destacat la introducció d’una prova d’anglès voluntària però que suma per a la puntuació final, una cosa “fonamental per a una ciutat que és global, oberta i que atén persones de moltes nacionalitats”. Per la seva banda, Batlle ha dit que la convocatòria respon a un procés de “renovació i modernització” del cos de la policia barcelonina.

També ha destacat que aquesta és la convocatòria més important feta pel consistori i un pas més en la voluntat de modernització i de feminització de la Guàrdia Urbana.

Nou comentari