Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern espanyol expulsa 30 migrants del CIE de la Zona Franca
  • CA

Una trentena de migrants internats al CIE de la Zona Franca van ser deportats en vaixell a Algèria el mateix dia que l’Ajuntament anunciava un acord amb l’estat espanyol per acollir 50 migrants procedents de les Illes Canàries, segons va avançar la SER Catalunya i han confirmat entitats de Drets Humans. Una de les persones deportades és “un home que fa unes setmanes va presentar una denuncia per un cas de maltractaments i de tracte degradant”, ha denunciat el Centre Irídia. 

Es tracta de la primera expulsió de migrants des que es va reobrir el CIE de la Zona Franca ara fa uns mesos. “L’intern va denunciar haver estat 10 dies en quarantena en una habitació sense llit, taula, ni cadira; menjant i dormint a terra”, asseguren des de l’entitat de defensa dels Drets Humans. Irídia considera “molt greu” que la justícia no hagi “ordenat mesures cautelars en un cas d’una denuncia greu” per evitar la deportació.

Reobertura polèmica

El CIE va reobrir el passat 5 d’octubre amb 80 migrants traslladats des de Mallorca, a on van arribar amb pastera a finals de setembre. La reobertura del CIE de la Zona Franca, molt criticada per les entitats de Drets Humans, s’ha fet amb uns protocols sanitaris especials i els interns estan separats en grups bombolla. La capacitat del centre està a menys del 50% de les 200 places que té i tampoc s’ha obert el mòdul de dones que es va habilitar durant el confinament

Aquest dilluns l’Ajuntament de Barcelona va anunciar que destinarà un equipament municipal amb 50 places per acollir migrants provinents de les Canàries després d’arribar a un acord amb el govern espanyol. Els primers refugiats arribaran de forma imminent “en els propers dies” i el recinte –situat al Camp de l’Arpa– estarà obert durant tot el 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa