Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Fòrum, el Sónar i Otto Zutz, entre les sales i espais que se sumen al protocol antiassetjament
  • CA

Un any després que el protocol No callem per combatre les agressions sexuals a les discoteques comencés, 18 noves sales i espais s’han sumat al compromís impulsat per l’Ajuntament. La iniciativa va sorgir arran de les dades publicades a l’enquesta de violència masclista de Catalunya del 2016 en què es constatava que el 55% dels tocaments amb violència es van fer a l’espai públic i gairebé el 30% a espais d’oci. Els tocaments sense violència van ser un 42% de les vegades a l’espai públic i un 31% a espais d’oci. 

El Palau Sant Jordi, el Sant Jordi Club, l’Estadi Olímpic de Montjuic, l’Espai del Poble Espanyol i El Fòrum són alguns dels espais que se sumen al compromís del protocol, juntament amb festivals com el Sónar, el Primavera Sound, el Cruïlla, el Brunch in the city i el Mira. Pel que fa a discoteques, Otto Zutz, Sutton, Luz de Gas o Bikini se sumen a establiments que ja van adherir-se al projecte l’any passat com són l’Apolo, Razzmatazz o Sidecar.

Les discoteques que adoptaran el protocol rebran formació pels seus treballadors per poder donar resposta a possibles casos d’agressions sexuals. L’Ajuntament calcula que 1.576 treballadors – 626 de sales d’oci, 650 de festivals i 300 del Palau Sant Jordi i El Fòrum – participaran en cursos per saber què és una agressió, com garantir la llibertat de les persones i com respectar la voluntat d’una persona agredida. La formació portarà uns mesos i serà al maig quan les discoteques aplicaran el protocol.

La prevenció rep especial importància en el projecte No callem. El consistori destaca que les sales faran controls als accessos centrats a evitar discriminació, com ara prohibir els preus diferenciats o descomptes en begudes per a les noies. També es limitarà l’accés a persones que tinguin actituds o comportaments assetjadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa