El Fòrum, el Sónar i Otto Zutz, entre les sales i espais que se sumen al protocol antiassetjament

Més de 1.500 treballadors rebran formació sobre com atendre casos de violència sexual

Un any després que el protocol No callem per combatre les agressions sexuals a les discoteques comencés, 18 noves sales i espais s’han sumat al compromís impulsat per l’Ajuntament. La iniciativa va sorgir arran de les dades publicades a l’enquesta de violència masclista de Catalunya del 2016 en què es constatava que el 55% dels tocaments amb violència es van fer a l’espai públic i gairebé el 30% a espais d’oci. Els tocaments sense violència van ser un 42% de les vegades a l’espai públic i un 31% a espais d’oci. 

El Palau Sant Jordi, el Sant Jordi Club, l’Estadi Olímpic de Montjuic, l’Espai del Poble Espanyol i El Fòrum són alguns dels espais que se sumen al compromís del protocol, juntament amb festivals com el Sónar, el Primavera Sound, el Cruïlla, el Brunch in the city i el Mira. Pel que fa a discoteques, Otto Zutz, Sutton, Luz de Gas o Bikini se sumen a establiments que ja van adherir-se al projecte l’any passat com són l’Apolo, Razzmatazz o Sidecar.

Les discoteques que adoptaran el protocol rebran formació pels seus treballadors per poder donar resposta a possibles casos d’agressions sexuals. L’Ajuntament calcula que 1.576 treballadors – 626 de sales d’oci, 650 de festivals i 300 del Palau Sant Jordi i El Fòrum – participaran en cursos per saber què és una agressió, com garantir la llibertat de les persones i com respectar la voluntat d’una persona agredida. La formació portarà uns mesos i serà al maig quan les discoteques aplicaran el protocol.

La prevenció rep especial importància en el projecte No callem. El consistori destaca que les sales faran controls als accessos centrats a evitar discriminació, com ara prohibir els preus diferenciats o descomptes en begudes per a les noies. També es limitarà l’accés a persones que tinguin actituds o comportaments assetjadors.

Nou comentari