Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El director de The Chanclettes denuncia que li han ocupat el pis familiar al Gòtic
  • CA

L’actor i director de la companyia The Chanclettes ha denunciat aquest dissabte a les xarxes socials que li han ocupat el pis familiar on havia viscut de petit. Josep Maria Portavella ha explicat que des de fa un mes i mig un grup de persones viu il·legalment a l’habitatge principal d’una finca al carrer Comtal 12, propietat dels seus pares i administrada per ell des de 2005. A més, acusa als ocupants –fins a 12 adults i 4 menors– de crear problemes de convivència amb “insults, intimidació i crits” que ja haurien fet marxar dos llogaters.

En un llarg fil de Twitter ha relatat les dificultats per recuperar l’habitatge i ha acusat els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de no fer cas a les seves denúncies ni enviar patrulles quan truca notificant incidents. Segons Portavella, el pis va estar llogat durant anys, es va buidar just abans del confinament i aquest mes de juny va ser rehabilitat de nou. Ja n’havia emparaulat el lloguer amb un amic, que ja va deixar-hi béns personals –com un televisor intel·ligent o un equip de música– valorats en 3.000 euros.

L’endemà de deixar-los, el 15 de juny, ja no van poder tornar a obrir el pany de la porta. El forn dels baixos els va dir que havia vist entrar gent per la finestra. L’actor assegura que els ocupants, als que qualifica de “màfia colombiana”, han trencat el pany de la porteria, tiren menjar pel pati interior i estarien implicats en el robatori d’una cartera.

També sospita que hi ha “violència infantil” i venda de droga, pels crits que senten dels nens i perquè “no para d’entrar i sortir gent desconeguda durant les nits que no s’hi està ni 5 minuts”. Lamenta, a més, que el llogater de l’entresòl fos increpat amb crits de “maricón” i recorda que ell va viure en el pis ocupat precisament els anys en què patia bullying homòfob a l’escola i va descobrir la seva pròpia orientació sexual.

Diu que fins ara ha “tapat la situació” per no preocupar a la seva mare, però ara vol treure el cas a la llum per denunciar la ineficàcia policial i judicial. “Em veig amb l’obligació moral de fer pública aquesta injustícia, tot i que els advocats consultats ja m’han avisat que no servirà de gran cosa i que, tot i denunciat, amb sort en tenim per molts mesos“, lamenta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa