El comissari dels Mossos de Barcelona garanteix “lleialtat” a la judicatura

Els Mossos d’Esquadra intenten tancar ferides i recuperar la normalitat institucional en la seva relació amb la resta del sistema penal espanyol, si és que això és possible mentre es fa el judici contra els líders polítics al Tribunal Suprem i el major Josep Lluís Trapero espera el seu torn per seure al banc dels acusats a l’Audiència Nacional.

Malgrat aquestes dificultats, un cos policial traumatitzat pel que ha viscut des del 17-A, el 20-S, l’1-O i l’aplicació del 155 ha tornat a fer avui a porta oberta la celebració del Dia de les Esquadres –la seva festa patronal–, que l’any passat es va fer tard i a porta tancada. A la regió policial de Barcelona, això s’ha concretat en un acte celebrat aquest dimarts a la tarda al Palau de Congressos del recinte firal de Montjuïc al qual no s’ha presentat l’alcaldessa de la ciutat, tot i haver confirmat la seva assistència.

Ha sigut el comissionat de Seguretat de l’Ajuntament, Amadeu Recasens, qui ha hagut de sortir a l’escenari a excusar Ada Colau “per una contingència d’última hora” i fer el discurs que ha tancat l’acte, que s’havia reservat per a l’alcaldessa com a màxima autoritat. “Li hauria agradat molt ser-hi, m’ho ha dit amb molta insistència”, ha assegurat. 

Recasens, que havia tingut diversos càrrecs al departament d’Interior i coneix bé la casa i els comandaments dels Mossos, ha remarcat el valor que dona al cos, del qual ha destacat que “juntament amb les policies locals forma la policia de Catalunya”. I ha subratllat que a Barcelona s’ha demostrat que la “col·laboració de Mossos i Guàrdia Urbana és imprescindible i és l’aposta guanyadora” en qüestions com els narcopisos o els furts.

Abans, havia parlat el comissari de Barcelona, Carles Anfruns. Amb una sala en què hi tornaven a haver-hi representants de tots els cossos policials –Guàrdia Urbana, Policia Nacional i Guàrdia Civil– i de la fiscalia i de la judicatura –hi era, per exemple, la jutge degana de la ciutat, Mercè Caso–, Anfruns ha remarcat que els jutges poden “comptar amb la més absoluta i sincera lleialtat de cos”.

Nou comentari

Més notícies

Un nena neix en un taxi al final d’una cursa contra rellotge cap a l’hospital amb l’ajut dels Mossos

Els agents han obert pas prioritari per al vehicle que portava la mare a l'hospital però el part anava ràpid i la criatura ha nascut a la porta del centre sanitari

Els Mossos gestionen 70 casos de desaparicions cada mes a Barcelona

El 2018 hi va haver 832 desapareguts a la ciutat, el 19% de tot país, entre els quals hi havia 366 dones i 466 homes
Els Mossos han desmantellat el primer narcopis detectat a Sant Martí. | Mossos d'Esquadra

Els Mossos desmantellen el primer narcopís detectat a Sant Martí

L'operatiu ha acabat amb la detenció de dues persones
Els Mossos d'Esquadra tindran 14 tàsers a Barcelona / ACN

Els Mossos d’Esquadra comencen a fer servir pistoles elèctriques a Barcelona

Cada comissaria de districte disposa ja d’un tàser, que sempre les ha de dur una agent que porti una càmera

El TSJC sol·licita protecció “permanent” dels jutjats als Mossos després de l’acció dels CDR

La policia catalana contesta que ja va intensificar la vigilància amb l'operació 'Toga'

Mossos i Guàrdia Urbana desallotgen els ferrovellers que dormien a Sant Pau del Camp

L'operatiu policial per fer fora grups de persones que passaven la nit als jardins de la Pau respon a queixes veïnals

Amadeu Recasens: “No podem convertir els manters en un problema de seguretat”

El comissionat de Seguretat de l'Ajuntament assegura que la policia ha augmentat els efectius contra els furts i que ara toca a l'administració de justícia moure fitxa