El comissari dels Mossos de Barcelona garanteix “lleialtat” a la judicatura

Colau s'excusa a última hora d'assistir a la primera festa de les Esquadres a porta oberta després del 155

Els Mossos d’Esquadra intenten tancar ferides i recuperar la normalitat institucional en la seva relació amb la resta del sistema penal espanyol, si és que això és possible mentre es fa el judici contra els líders polítics al Tribunal Suprem i el major Josep Lluís Trapero espera el seu torn per seure al banc dels acusats a l’Audiència Nacional.

Malgrat aquestes dificultats, un cos policial traumatitzat pel que ha viscut des del 17-A, el 20-S, l’1-O i l’aplicació del 155 ha tornat a fer avui a porta oberta la celebració del Dia de les Esquadres –la seva festa patronal–, que l’any passat es va fer tard i a porta tancada. A la regió policial de Barcelona, això s’ha concretat en un acte celebrat aquest dimarts a la tarda al Palau de Congressos del recinte firal de Montjuïc al qual no s’ha presentat l’alcaldessa de la ciutat, tot i haver confirmat la seva assistència.

Ha sigut el comissionat de Seguretat de l’Ajuntament, Amadeu Recasens, qui ha hagut de sortir a l’escenari a excusar Ada Colau “per una contingència d’última hora” i fer el discurs que ha tancat l’acte, que s’havia reservat per a l’alcaldessa com a màxima autoritat. “Li hauria agradat molt ser-hi, m’ho ha dit amb molta insistència”, ha assegurat. 

Recasens, que havia tingut diversos càrrecs al departament d’Interior i coneix bé la casa i els comandaments dels Mossos, ha remarcat el valor que dona al cos, del qual ha destacat que “juntament amb les policies locals forma la policia de Catalunya”. I ha subratllat que a Barcelona s’ha demostrat que la “col·laboració de Mossos i Guàrdia Urbana és imprescindible i és l’aposta guanyadora” en qüestions com els narcopisos o els furts.

Abans, havia parlat el comissari de Barcelona, Carles Anfruns. Amb una sala en què hi tornaven a haver-hi representants de tots els cossos policials –Guàrdia Urbana, Policia Nacional i Guàrdia Civil– i de la fiscalia i de la judicatura –hi era, per exemple, la jutge degana de la ciutat, Mercè Caso–, Anfruns ha remarcat que els jutges poden “comptar amb la més absoluta i sincera lleialtat de cos”.

Més informació

Nou comentari