Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Col·legi de Metges demana a Ayuso que tanqui Madrid
  • CA

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha demanat mesures més contundents per frenar la segona de la Covid-19 a Madrid i evitar que es torni a produir la mateixa situació que al març, quan el descontrol de la pandèmia a la capital espanyola va suposar un augment de casos per tot l’estat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Padrós ha recordat que “el virus continua sent igual de perillós” que fa uns mesos. En una piulada posterior, Padrós ha estat encara més contundent i ha demanat a la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que “ordeni el tancament perimetral de Madrid”.

“Si no s’actua d’una manera més contundent a Madrid, es pot repetir el mateix que ja va passar al març”, ha dit Padrós, que fa dies que parla “obertament de confinament”. Ara mateix a la Comunitat de Madrid hi ha 45 àrees de salut amb confinaments perimetrals, però el president del Col·legi de Metges de Barcelona considera que no n’hi ha prou per a la “potencialitat d’expansió radial” que té la capital espanyola.

Les xifres no són bones

Pel que fa a Catalunya, Padrós insisteix que “les xifres no són bones”, però ha reconegut que davant “els senyals d’alerta”, la Generalitat es va posar les piles per “prendre decisions que allà no s’han volgut prendre”. Una de les claus, segons el metge, és que a Catalunya fa setmanes que la lluita contra el coronavirus la coordina el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, una figura que a Madrid “no s’ha consolidat” i que, en opinió seva, seria qui hauria de dir al govern d’Isabel Díaz Ayuso que “s’ha de confinar Madrid”.

Padrós també ha demanat “paciència i comprensió” a tots els ciutadans, ja que les pròximes setmanes tornaran a ser claus per frenar els contagis a Catalunya i ha descartat que es puguin celebrar festivitats com la Castanyada. “Els contagis es produeixen a les trobades socials i als espais d’oci interiors, però si les coses es fan bé, es pot seguir fent de tot a mig gas”, ha repetit. En canvi, ha preferit no aventurar-se a pronosticar quina serà la situació per Nadal després que la consellera de Salut, Alba Vergés, descartés que es puguin fer dinars familiars per la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa