El Clínic veu “urgent” definir la nova ubicació de l’hospital

El director del centre celebra l'acord entre administracions per la seva ampliació

L’Hospital Clínic celebra la iniciativa de la Generalitat, l’Ajuntament i la Diputació per estudiar conjuntament com i on s’ha de fer l’ampliació del centre. En un comunicat, l’hospital reitera “la necessitat urgent” de comptar amb una nova ubicació al centre de la ciutat per mantenir el nivell d’excel·lència reconegut internacionalment i continuar sent referent en recerca. El doctor Josep Maria Campistrol, director general de l’Hospital Clínic, ha valorat molt positivament l’acord entre les tres administracions per desencallar el futur del centre.

“És un pas endavant real i compromès per poder oferir als pacients i a la ciutadania de la nostra àrea de referència una atenció sanitària de primer nivell“, ha assegurat.Per això, espera que els propers mesos es concreti el projecte final amb una proposta que ajudi a “agilitzar la urgent ampliació i a mantenir el Clínic entre els millors hospitals del món”. Sigui com sigui el nou recinte, aquest ha d’incorporar, segons Campistrol, les millores que no s’han pogut fer els darrers anys al centre per falta d’espai. Entre aquestes millores, menciona un nou servei d’urgències, habitacions amb millors condicions, quiròfans punters o unes consultes externes integrades a l’hospital.

També ha permetre, afegeix, acabar “amb la disseminació de serveis per la ciutat i concentrar tota l’activitat en un espai, guanyant eficiència i qualitat en l’atenció als pacients”. Segons ell, comptar amb un nou recinte ha de permetre al Clínic continuar essent un hospital de proximitat, que doni el millor servei al més del mig milió de pacients de la seva àrea d’influència i alhora seguir com un referent terciari per a tot el país i internacionalment. Campistrol també ha destacat que la proximitat de l’hospital amb la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i als centres de recerca és “clau” per facilitar l’accés dels professionals en formació, que són el seu “tret diferencial”.

Més informació

Nou comentari