Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vídeo | El Clínic prova si una ‘roomba’ per a hospitals pot eliminar també el coronavirus

L’Hospital Clínic ha provat un robot autònom, denominat ASSUM, per a desinfectar habitacions i sales d’hospitals de fongs i bacteris amb llum ultravioleta. En el marc d’aquest assaig es començaran els estudis per analitzar si el robot també és efectiu en la desinfecció de zones en les que hi hagi hagut coronavirus.

En les proves han participat la Direcció d’Infraestructures i Enginyeria Biomèdica del Clínic i el Servei de Microbiologia de l’Hospital. A més, la possibilitat de provar i utilizar aquest sistema parteix d’una iniciativa liderada per l’associació CovidWarriors que, a partir d’una cessió de MIR robotics, ha involucrat a MTS tech per la creació del sistema.

L’equip del Dr. Jordi Vila, cap de servei de Microbiologia del Clínic ha portat a terme els experiments de desinfecció usant diferents tipus de bacteris i fongs amb diferents tipus de resistència. S’han utilitzat els 5 microorganismes més trobats en l’ambient hospitalari i diverses superfícies com el vidre o la fusta, entre altres.

Els resultats demostren que té la capacitat d’esterilitzar espais eliminant el 100% de fongs i bacteris en molt poc temps. “L’ús de la llum ultravioleta per a la desinfecció d’espais no és una cosa nova. El que és nou és fer-ho amb robots autònoms i de forma sistemàtica“, ha explicat el president de CovidWarriors, el Dr. Andreu Veà,.

Gràcies al coneixement de MTS tech, el robot equipat amb llums UV-C primer reconeix l’estada a desinfectar, l’algoritme calcula la distància, el temps i la intensitat adequada, i s’inicia el protocol de desinfecció una vegada es confirma que no hi ha cap persona present. “Amb aquest protocol es permet reduir dràsticament el temps necessari per dur a terme la correcta biodescontaminació dels espais, garantint la màxima seguretat per als professionals”, ha remarcat la CEO de MTS tech, Maria Visa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa