Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Clínic presenta una tècnica quirúrgica amb material radioactiu per extirpar tumors no palpables
  • CA

L’Hospital Clínic ha presentat avui una nova tècnica quirúrgica amb material radioactiu que permet detectar i extirpar tumors sense lesionar el teixit sa. Els metges introdueixen una càpsula de titani que inclou iode 125 a la zona on es troba el tumor el dia abans de l’operació, i durant la intervenció es detecta l’activitat radioactiva amb una sonda, cosa que permet extirpar el tumor de forma menys agressiva. La càpsula conté una “baixa dosi de radioactivitat“, segons ha subratllat el doctor especialista en medicina nuclear Sergi Vidal-Sicart, i ha assegurat que no suposa cap risc pels pacients. 

El Clínic és el primer centre de Catalunya que utilitza aquesta tècnica, que millora els “resultats estètics” i la “qualitat de vida dels pacients”, segons el director mèdic de l’Hospital Clínic, Antoni Castells. El centre ja ha operat 11 persones amb el material radioactiu, i té programades sis operacions més en les properes setmanes. El recorregut de la tècnica és molt prometedor, ja que el 55% dels tumors que es detecten al Clínic no són palpables.

Una de les primeres pacients operades amb aquesta tècnica ha estat Isabel Alonso, que ha recordat que no li va impressionar quan li van proposar operar-la amb la tècnica, ja que la seva doctora li “ho va explicar molt bé, va assegurar que no tenia cap risc” i li dona “molta confiança”. També ha evocat que, quan li van diagnosticar el càncer, va ser un cop dur. “Però he agafat la situació amb força i cap endavant”, ha dit. “M’ha anat molt bé l’operació i ara estic esperant rebre radioteràpia”, ha ressaltat. 

Més notícies
El Clínic opera pacients de càncer renal amb una tècnica que evita pèrdues de funcionalitat
Notícia: El Clínic opera pacients de càncer renal amb una tècnica que evita pèrdues de funcionalitat
Comparteix
Gràcies a la innovació els pacients poden mantenir algunes funcions dels ronyons
L’Hospital Plató tindrà 24 llits més per atendre urgències després d’un pacte amb el Clínic
Notícia: L’Hospital Plató tindrà 24 llits més per atendre urgències després d’un pacte amb el Clínic
Comparteix
El projecte pretén ampliar el tractament de pacients d'urgència que podrien necessitar ingrés mèdic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa