Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Clínic, l’únic hospital de l’estat en fer cirurgies del cor amb un robot

L’Hospital Clínic ha començat a fer cirurgies cardiovasculars amb l’ajuda del robot Da Vinci. El Clínic es converteix així en l’únic hospital de l’estat espanyol en fer aquest tipus de cirurgies a pacients amb problemes d’insuficiències cardíaques o arítmies provocades per una obertura de la vàlvula mitral del cor.

L’hospital barceloní, que és un centre de referència en reparacions quirúrgiques complexes de la vàlvula mitral, va començar a fer servir el robot abans de Nadal i ja han realizat 14 operacions, totes elles amb èxit. Els cirurgians de l’Institut Clínic Cardiovascular, el Dr. Daniel Pereda i la Dra. Elena Sandoval, són els responsables de fer-les.

Millor recuperació del pacient

Les noves cirurgies fetes amb el robot Da Vinci duren entre 4 i 5 hores, aporten més precisió als professionals i una millor recuperació dels pacients perquè es realitza mitjançant petites incisions de menys d’un centímetre entre les costelles i sense obrir l’estèrnum. El Dr. Daniel Pereda sosté que “el benefici d’aquesta cirurgia és que conservem la vàlvula del pacient, restablim la seva funció i evitem haver-la de substituir per una pròstesi, amb totes les possibles complicacions que pot comportar”.

L’inici d’aquest tipus de cirurgies amb el robot Da Vinci obre la porta a realitzar també altres tipus d’operacions. Actualment a l’Hospital Clínic ja s’han fet també cirurgies de cardiopaties congènites, la substitució de la vàlvula mitral (quan no és reparable) i la cirurgia coronària. Tenen previst fer també cirurgia robòtica de tumors cardíacas, de la vàlvula tricúspide i d’algunes arítmies com la fibril·lació auricular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa