Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El clam contra els abusos policials desborda Sant Jaume
  • CA

“L’aforament ja és ple, si us plau, quedeu-vos al voltant”, avisa una de les organitzadores de la concentració antirracista convocada a la plaça Sant Jaume aquest matí, a l’altura del carrer Jaume I. Era l’avançament que mostraria l’èxit d’una convacatòria que acabaria aplegant unes 3.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. Darrere de l’organitzadora s’alçava tota una plaça plena de consignes contra els abusos policials i recordant el lema que les vides de les persones negres importen, derivat del black lives matter americà. Clams contra Donald Trump, contra els cossos de seguretat i en record de George Floyd –l’home negre a qui va matar un policia estatunidenc– han fet bullir la plaça.

En plena recuperació de la pandèmia, l’eufòria i els crits contra la mala praxi policial es barrejaven amb els recordatoris de mantenir les distàncies de seguretat –tot i que no s’acabaven de complir mai. Tanmateix, l’organització de la protesta, la plataforma Comunitat Negra, Africana i Afro-descendent a Espanya (CNAAE) s’ha ensortit per fer diverses performance solemnes a la plaça.

Quan passava un quart d’hora de l’inici de la protesta, ha començat la gran acció al centre de la plaça. Un corriol de persones ha ocupat la línia diagonal que s’hi havia dibuixat i han iniciat una cerimònia col·lectiva en què primer es cridava “di su nombre” i, seguidament, es repassaven els noms de les persones que han mort en situacions vinculades a abusos policials.

S’han vist samarretes com “Black Lives Matter” o “Blackcelona” i pancartes criminalitzant el racisme amb lemes com “Stop racisme” o “El racisme mata”. A més, els participants han proferit crits de ràbia i s’han agenollat a la plaça en un emocionat record a Floyd.

[Aquesta notícia s’ampliarà]

Comentaris

  1. Icona del comentari de: jonas a juny 07, 2020 | 13:47
    jonas juny 07, 2020 | 13:47
    Colla de caradures, no els vaig veure manifestar-se quan s'atonyinava catalans

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa