Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cas dramàtic amb què una infermera reclama l’ús de la mascareta
  • CA

L’augment de casos de coronavirus que s’ha registrat en les últimes setmanes comença a traduir-se en un degoteig constant d’ingressos als hospitals de Barcelona. Una infermera de l’Hospital del Mar –que fa uns dies va alertar del retorn dels ingressos per pneumònies greus– ha explicat el cas dramàtic d’un pacient ingressat a la UCI durant aquesta segona onada per demanar als barcelonins que portin la mascareta i s’esforcin per evitar situacions de risc.

Àngela García ha relatat el cas d’un pacient que va ingressar fa 10 dies i que des de fa vuit “està intubat i amb ventilació mecànica”, a més de patir una “insuficiència renal” que obliga a fer-li un tractament de depuració contínua dels ronyons. “Tot això fa el virus, tot això i molt més”, ha dit en un fil a Twitter. En una escena habitual a les unitats de Covid-19, la infermera ha descrit les llargues jornades que suporta el personal mèdic.

“No us explico la calor amb el mono, la suor que ens regalima per la cara i ens entela les ulleres. Aquest matí, en la primera tongada, hem estat 2h30 sense sortir dels aïllats, sense treure’ns les ulleres, beure aigua o respirar”. Per això no entén que, amb aquestes imatges, hi hagi gent que “no aguanta 30 minuts amb la mascareta posada” o que no pot “evitar trobades multitudinàries”. García considera que, si no es fa per un mateix, es faci “per la vostra gent, per la veïna, la caixera del súper, la taxista o la cartera. O per nosaltres, que no som superheroïnes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa