Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cap de la Guàrdia Urbana defensa que “les multes no poden ser la resposta a la pandèmia”

L’intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, ha reconegut aquest dimecres que la policia no pot arribar a tot arreu i que “les multes no poden ser la resposta a la pandèmia”. En una entrevista a SER Catalunya, Velázquez ha explicat que amb el pas de les setmanes les normatives per evitar la propagació de la Covid-19 han complicat molt les tasques policials i ha reclamat responsabilitat a la ciutadania.

“Totes aquestes mesures, si no van acompanyades d’un alt grau de responsabilitat per part de la ciutadania són molt difícils de complir”, ha dit. Velázquez ha assegurat que de moment la Guàrdia Urbana es limita a fer pedagogia sobre els últims canvis anunciats –com la prohibició de fumar al carrer– i que la prioritat és fer campanyes als sectors de població on menys es compleixen les normes. “Ara hi ha moltes més mesures i el paper de la policia es complica”.

Situació a la Barceloneta

El cap de la Guàrdia també ha assegurat que el cos té controlada la situació a la comissaria de la Barceloneta, on a principis d’agost es va detectar un positiu per coronavirus. “Els protocols es van activar de manera immediata”, ha insistit Velázquez, que ha reconegut que s’han detectat tres positius a la comissaria, però que les 50 proves PCR que s’han fet a la resta d’agents de servei han donat negatiu.

En total, la policia barcelonina té ara mateix 11 casos positius confirmats i 80 agents confinats, tot i que, segons Velázquez, la gran majoria estan reclosos per precaució, ja que són persones de risc. D’aquesta manera, el cap de la Guàrdia Urbana ha volgut defensar l’actuació del cos, que va arribar a tenir un pic de 170 positius al mes d’abril i que ara es té el nombre d’infectats “més baix” des de que va començar la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa