Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquest és el barri amb més percentatge de criatures entre el seu veïnat

El 12,7% dels habitants de Barcelona segons el padró a data 1 de gener de 2022 són infants de 0 a 15 anys. En xifres absolutes, 208.481 persones. Ara bé, aquest any passat els naixements a la ciutat es van situar en el nivel més baix registrat des de la Guerra Civil espanyola. En concret, van néixer 11.510 criatures, una xifra que ens fa recular al 1939. Aquell any, segons el registre de Barcelona, només es van produir 8.922 naixements, mentre que en els anys previs des de l’esclat de la Guerra, la mitjana era de 17.000.

Els barris amb més criatures de la ciutat

Una altra dadacuriosa del padró és que al 77,5% dels domicilis no hi viu cap menor d’edat. Però en quin barri de Barcelona hi ha més infants entre 0 i 15 anys? Doncs a Ciutat Meridiana, on el 2022 el 18.5% dels seus veïns són nens. El segueix Vallvidrera-Tibidabo-Les Planes, amb un 18,3% de la població entre aquestes edats, i en tercer lloc, Vallbona, amb un 18,2%.

Una àrea de jocs infantils AJUNTAMENT
Una àrea de jocs infantils AJUNTAMENT

En l’altre extrem, els tres barris amb menys percentatge de població infantil de la ciutat són el barri Gòtic, amb només el 7,2% de la seva població en edat infantil, la Barceloneta, amb un 7.6%, i en tercer lloc, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, on les criatures són el 9,5% del veïnat d’aquest barri.

Ara bé, si ens fixem en termes absoluts, és el barri de Sant Andreu el que té més nens: 7.988 (un 14% del total de 57.600 veïns i veïnes). I el que menys? El barri de La Clota, amb 116 infants del total de 699 persones que habiten el barri més petit de la ciutat.

La mitjana d’edat dels barcelonis ha ascendit fins als 44 anys, i la població centenària a la ciutat ha arribat a un màxim històric de 931 persones, la majoria dones.

Més notícies
Una imatge de gent al centre de la ciutat JORDI PLAY
foto: Jordi Play

Radiografia dels barcelonins: les claus del padró 2021

Notícia: Radiografia dels barcelonins: les claus del padró 2021
Comparteix
Les persones empadronades que no han nascut a la ciutat és superior a la dels nascuts a la ciutat per tercer any consecutiu
Notícia: Radiografia dels barcelonins: les claus del padró 2021 - Mobile
Una infermera alimenta un nadó de la sala de neonats de l'hospital Clínic / Francisco Àvia / Hospital Clínic de Barcelona

Els noms que més han triomfat a Barcelona per als nadons nascuts el 2021

Notícia: Els noms que més han triomfat a Barcelona per als nadons nascuts el 2021
Comparteix
Els naixements a la ciutat se situen en el nivel més baix registrat des de la Guerra Civil espanyola
Notícia: Els noms que més han triomfat a Barcelona per als nadons nascuts el 2021 - Mobile
Gent passejant per Barcelona AJUNTAMENT

Com es diuen els barcelonins? Els noms més freqüents del darrer segle

Notícia: Com es diuen els barcelonins? Els noms més freqüents del darrer segle
Comparteix
El padró té registrats els noms que predominen a la societat barcelonina, i es nota el canvi generacional amb els noms posats als nadons
Notícia: Com es diuen els barcelonins? Els noms més freqüents del darrer segle - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa