Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El barceloní amb la nota més alta a la selectivitat vol estudiar medicina
  • CA

Albert Boladeras és l’estudiant de Barcelona que més bona nota ha obtingut als exàmens de selectivitat. És alumne de l’Escola Joan Pelegrí, al barri d’Hostafrancs. Se n’ha assabentat gairebé per casualitat: en arribar aquest dimecres a la tarda a l’aeroport del Prat després d’un viatge familiar a les Canàries ha encès el mòbil i se l’ha trobat ple de missatges felicitant-lo. Han ret un 9,8 a les proves d’accés a la universitat (PAU), la més alta de les comarques barcelonines i una de les millors de Catalunya.

“He rebut la notícia amb molta sorpresa i satisfacció, sabia que els exàmens m’havien anat bé però mai t’esperes una nota tan alta”, expressa. Des que va començar el batxillerat, les ciències naturals han estat la seva predilecció i explica que justament per això estudiarà Medicina a la Universitat de Barcelona. Tot i algun dubte d’última hora amb física, ha escollit aquesta carrera “pel contacte amb la gent i per ajudar els altres”.

L’escola ha celebrat a través de Twitter l’èxit acadèmic del seu estudiant de segon de batxillerat.

“La família està molt contenta i orgullosa, sobretot la mare, i els amics també m’estan enviant molts missatges de felicitació. Moltes persones em diuen que m’ho mereixia, que treballar ha valgut la pena i que esperen molt de mi”, explica en una entrevista telefònica amb l’ACN. El viatge era l’estratègia de la seva famílies, afegeix, per “desconnectar de la selectivitat i de passar els nervis” durant la setmana d’espera de les notes.

Boladeras havia encarat les proves d’accés a la universitat “amb una mica menys de pressió” gràcies a una nota alta del batxillerat. “Volia arribar a la nota de tall que necessitava per entrar a la carrera. Com més per sobre hi pogués quedar, doncs millor, però mai m’hauria imaginat obtenir una de les notes més altes de Catalunya”, assenyala. 

Practicar amb els exàmens antics, molt útil

El fins ara alumne del Joan Pelegrí destaca que els professors el van ajudar molt i que va poder practicar amb un gran nombre d’exàmens d’altres anys. També va escoltar amb atenció les indicacions sobre “quins són els tipus d’exercicis que més apareixen; com es resolen; i com intentar sonar el més madur possible, perquè això també es valora molt”.

“Amb molta pràctica, una bona organització i també molt de treball a casa i moltes hores d’estudi, entre tots ho hem aconseguit”, reflexiona. Es va examinar a la Universitat de Barcelona, el centre que ha escollit per estudiar el grau de medicina. La idea de ser cirurgià ja li ronda pel cap, però assumeix que encara és massa aviat per parlar de l’especialitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa