Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El “bar okupa” de Vallcarca compleix un any fora de contracte sense cap solució a la vista
  • CA

El bar Luis fa un parell de setmanes que va fer un any exacte des que està fora de contracte. “Serà una espècie de bar okupa”, deia el gerent de l’establiment, el Luis, al TOT Barcelona dotze mesos enrere, abans que arribés una pandèmia que li acabés de complicar la vida. El seu petit negoci fa 22 anys que serveix truites als veïns de Vallcarca i els activistes en defensa de l’habitatge de la zona es van prendre com una ofensa per al barri que el propietari es negués a renovar-li el contracte de lloguer tot i no haver tingut mai cap incident amb els pagaments, defensen. Ell pagava uns 1.300 euros mensuals i el propietari –un particular que viu a Astúries– voldria arribar fins als 2.000 euros, assegurava fa un any el Luis. Des del dia que li va arribar el burofax que li confirmava les pors, però, el restaurador ha seguit pagant religiosament i el banc del propietari li accepta tots els ingressos. El gran problema, però, és que segueix sense arribar cap solució.

Segons denuncia el Sindicat d’Habitatge de Vallcarca, “en tot aquest temps, la propietat s’ha negat a dialogar la possibilitat d’una renovació de contracte, tot i seguir cobrant el lloguer amb normalitat”. De fet, durant els pitjor moment de la pandèmia, el Luis va deixar de pagar un parell de mesos, però immediatament després “s’ha posat al dia”, asseguren fonts dels activistes. El propietari, mentrestant, no els donaria senyals de vida i tampoc li hauria fet una rebaixa a la mensualitat tot i el tancament forçós del negoci.

El Sindicat d'Habitatge de Vallcarca donant suport al bar Luis / Sindicat d'Habitatge de Vallcarca
Els veïns organitzats donant suport al bar Luis / Sindicat d’Habitatge de Vallcarca

Davant aquesta situació, i el nou panorama de crisi que s’ha obert, el sindicat reclama “una resolució dialogada i satisfactòria per a totes les parts implicades” que passi per un nou contracte. El Luis vol seguir pagant, aclareixen. Mentrestant, però, reivindiquen haver resistit un any més del que el propietari desitjava de bon inici. “Aquest any de resistència ha permès que un punt de trobada històric del barri es mantingui viu i obert”, rematen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa