Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 70% de ciutadans valora més la família i el 80% vol fer més celebracions, segons una enquesta
  • CA

Un 70% dels ciutadans valora ara més la companyia de la seva família i poder celebrar la vida amb la gent que estima arran de la situació viscuda per la Covid-19, i més d’un 80% vol fer més celebracions, segons un estudi realitzat per a Codorníu.

L’estudi, elaborat per The Onion Inside per a Codorníu a partir d’una enquesta realitzada a 900 persones al setembre, apunta que les petites celebracions juguen un paper “molt important” en la vida de les persones, emocionalment.

La majoria, especialment les dones, considera que aquest tipus de celebracions té ara més sentit que mai, ja que contribueix a mantenir-nos units (67%), ajuda a desconnectar i suportar la situació (65%) i és important per mantenir-se feliç (64 %). Així mateix, les bones notícies, superar una etapa i reprendre el contacte amb algú són els tres principals motius de celebració.

El conseller delegat de Raventós Codorniu, Sergio Fuster, ha assenyalat que després dels mesos de pandèmia “té més sentit que mai” posar en valor els petits moments de la vida.

Arran de la Covid-19, les dones han estat les que més han experimentat un canvi de pensament, especialment pel que fa a la seva manera d’afrontar la vida i les seves relacions personals. A més, elles són les que es mostren més partidàries de celebrar els moments quotidians (90%). Per generacions, els milenials (25-34 anys) són els que més reivindiquen aquests petits moments com a motiu de celebració (87,1%).

Olga Díez, psicòloga social i CEO de The Onion Inside, ha assegurat que les dones i els milenials han viscut amb més intensitat els canvis generats per la Covid-19 i, per aquest motiu, valoren més els petits moments i es mostren més disposats a celebrar-los.

“Els millennials són un col·lectiu que, per edat, es troba en un moment de grans canvis vitals, i les dones han viscut aquests mesos amb més càrrega emocional, de manera que les celebracions es converteixen per a tots dos grups en petites reivindicacions dels aspectes positius de la vida”, explica Díez.

El 86% dels enquestats també ha vist canviar la forma i situacions de les seves celebracions a causa de la Covid. En aquesta línia, les persones d’entre 55 i 65 anys ho han percebut en major grau, especialment per l’ús de les noves tecnologies.

Alguns d’aquests canvis en l’àmbit de les celebracions han arribat per quedar-se, segons els resultats de l’estudi. Un 65% dels enquestats creu que les celebracions a l’aire lliure romandran per sempre, així com les celebracions més petites, però de més qualitat (60%), i les connexions per videotrucada (53%).

Les festes de Nadal

Preguntats pel primer Nadal després de la pandèmia, un 80% dels enquestats opina que tothom se sentirà més feliç pels retrobaments amb els éssers estimats i un 77% considera que les celebracions es donaran en grups més petits. Així mateix, el 72% espera més emoció, un 66% creu que se seguirà vestint de manera elegant tot i ser menys persones en les trobades i el 65% espera fer més videotrucades.

D’altra banda, el 36% dels enquestats creu que tindrà més cava al rebost que en anys anteriors i el 50% assegura que comprarà molt més cava per a aquestes festes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa