Eixample Respira dispara contra els grups que demanen excepcions a les restriccions per contaminació

La plataforma es mostra sorpresa perquè, en lloc d'exigir més duresa, alguns vulguin una mesura més laxa

La plataforma Eixample Respira ha disparat contra els grups municipals que demanen excepcions a les restriccions que suposarà la Zona de Baixes Emissions (ZBE), que entra en vigor l’1 de gener. El col·lectiu ha manifestat la seva “preocupació profunda” davant de propostes de moratòries o d’excepcions, com les que va plantejar ahir JxCat per a les motos o per a vehicles de transport de mercaderies. 

[r:1]

Eixample Respira ha avisat que, davant de les “conseqüències per a la salut dels nens i nenes d’aquesta ciutat” pels nivells de contaminació al voltant de les escoles, les al·legacions a la ZBE que volen introduir excepcions “allunyen” Barcelona de la reducció d’NO2 a l’aire. 

De tota manera, coincideix amb JxCat en l’exigència d’estudis sobre l’efecte de la mesura. “No entenem que l’ordenança no reculli una estimació de la reducció d’emissions d’NO2 i PM10 amb la seva aplicació”, critiquen al comunicat. A més, es refereixen a un informe del Pla Metropolità de Mobilitat Urbana en què s’indica que la ZBE serà eficaç si es veten també els cotxes de dièsel amb etiqueta groga. 

Finalment, es mostren sorpresos que “alguns grups municipals, en lloc d’exigir uns nivells de restricció suficients per garantir la salut i seguretat dels ciutadans, plantegin propostes de moratòries que s’afegeixen a la ja erròniament inclosa a l’ordenança”. 

Més informació

Nou comentari