Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Eixample Respira demana ampliar l’espai als accessos escolars seguint el model de les terrasses

La plataforma veïnal Eixample Respira ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que permeti a les escoles sol·licitar ampliacions dels accessos seguint el model de les terrasses. Així, han interpel·lat el consistori a través d’un comunicat en què aposten per la creació d’un “programa similar al d’ampliació de terrasses” i que permeti als centres escolars demanar “l’ampliació de l’espai a les entrades dels seus centres, la disminució de la velocitat als carrers adjacents i el tall de carrers en horaris d’entrada i sortida”.

Eixample Respira ha criticat la falta de “celeritat” amb què s’ha actuat en els accessos escolars, a diferència del que ha passat amb les terrasses de bars i restaurants. “És inacceptable”, ha considerat. “Els primers dies de tornada a l’escola s’han pogut veure centenars d’imatges d’entrades i sortides dels centres educatius en què les famílies se’ls feia materialment impossible mantenir la distància de seguretat”, ha recordat la plataforma.

A més, una comparació entre el nombre d’actuacions en matèria de terrasses i les que s’han fet amb relació a escoles ha permès a Eixample Respira concloure que, de cada 100 ampliacions de l’espai per a bars i restaurants, només hi ha hagut una per a escoles. “Si només transformant 1.300 places d’aparcament de vehicles particulars s’ha pogut ampliar 2.000 terrasses de bars i restaurants en un termini molt breu de temps, la viabilitat de fer-ho massivament amb els entorns escolars és evident i no existeix cap element que ho desaconselli”, ha sentenciat Eixample Respira.

Més notícies
Una de les tanques que impedeixen el trànsit als carrers de la xarxa d'itineraris segurs / Ajuntament de Barcelona

Eixample Respira demana l’obertura definitiva als vianants dels laterals de Diagonal i Gran Via

Notícia: Eixample Respira demana l’obertura definitiva als vianants dels laterals de Diagonal i Gran Via
Comparteix
La plataforma veïnal considera que és un bon punt de partida per transformar les dues vies i reduir la contaminació ambiental i acústica
Notícia: Eixample Respira demana l’obertura definitiva als vianants dels laterals de Diagonal i Gran Via - Mobile
Un repartidor de Glovo en bicicleta baixa sol per la Via Laietana durant l'estat d'alarma a Barcelona pel coronavirus / David Zorrakino - Europa Press

Cop de porta de veïns i ecologistes al pacte municipal per sortir de la crisi

Notícia: Cop de porta de veïns i ecologistes al pacte municipal per sortir de la crisi
Comparteix
Lamenten la falta de concreció i valentia en l'esborrany que han rebut i a què ha tingut accés el TOT Barcelona
Notícia: Cop de porta de veïns i ecologistes al pacte municipal per sortir de la crisi - Mobile

Nou comentari

Comparteix