Eixample Respira demana ampliar l’espai als accessos escolars seguint el model de les terrasses

La plataforma veïnal critica la falta de "celeritat" amb què ha actuat l'Ajuntament

La plataforma veïnal Eixample Respira ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que permeti a les escoles sol·licitar ampliacions dels accessos seguint el model de les terrasses. Així, han interpel·lat el consistori a través d’un comunicat en què aposten per la creació d’un “programa similar al d’ampliació de terrasses” i que permeti als centres escolars demanar “l’ampliació de l’espai a les entrades dels seus centres, la disminució de la velocitat als carrers adjacents i el tall de carrers en horaris d’entrada i sortida”.

Eixample Respira ha criticat la falta de “celeritat” amb què s’ha actuat en els accessos escolars, a diferència del que ha passat amb les terrasses de bars i restaurants. “És inacceptable”, ha considerat. “Els primers dies de tornada a l’escola s’han pogut veure centenars d’imatges d’entrades i sortides dels centres educatius en què les famílies se’ls feia materialment impossible mantenir la distància de seguretat”, ha recordat la plataforma.

A més, una comparació entre el nombre d’actuacions en matèria de terrasses i les que s’han fet amb relació a escoles ha permès a Eixample Respira concloure que, de cada 100 ampliacions de l’espai per a bars i restaurants, només hi ha hagut una per a escoles. “Si només transformant 1.300 places d’aparcament de vehicles particulars s’ha pogut ampliar 2.000 terrasses de bars i restaurants en un termini molt breu de temps, la viabilitat de fer-ho massivament amb els entorns escolars és evident i no existeix cap element que ho desaconselli”, ha sentenciat Eixample Respira.

Més informació

Nou comentari