Ecofuner, primera empresa espanyola del sector funerari a adaptar els seus productes a la directiva europea

La pandèmia augmenta la demanda de sudaris termosegellats, estancs i hermètics

Ecofuner, empresa de fabricació i comercialització de sudaris i articles funeraris, és la primera companyia espanyola del sector que està adaptant els seus productes a la directiva europea, segons la qual els sudaris han d’usar materials biodegradables en lloc de plàstics, com es portava fent fins ara en tots els països europeus i a Espanya, on està previst que s’adapti aquesta directiva abans del pròxim mes de juliol.

Tot i que a Espanya encara no està vigent aquesta normativa, Ecofuner informa que ja fabrica els seus sudaris amb materials biodegradables en detriment dels oxofragmentables, un tipus de plàstic que no es biodegrada correctament i conté additius oxidants altament tòxics, “sent nociu per a l’ésser humà i contaminant el medi ambient amb microplàstics “.

A més, no és compostable, afecta negativament el reciclatge del plàstic convencional i no ofereix beneficis mediambientals comprovats, explica l’empresa. Tant la biodegradabilitat com l’estanquitat dels sudaris de Ecofuner han estat testades pel Ministeri de Sanitat francès, que ha atorgat a la companyia l’homologació que certifica les dues qualitats en els seus sudaris.

“A la necessitat que cada vegada siguin més els sectors que adaptin els seus processos de fabricació als requisits mediambientals, el 2020 s’ha unit la pandèmia de la Covid-19, que ha incrementat substancialment la demanda de sudaris termosegellats, estancs i hermètics. Solament els sudaris d’aquestes característiques eviten que els fluids i gasos aflorin a l’exterior, de manera que són els únics que redueixen al màxim les possibilitats de contagi”, assenyala en un comunicat.

Així mateix, indica que disposa d’una tecnologia pròpia “i única al mercat” de soldadura tèrmica, que consisteix en un sistema de soldadura per Alta Freqüència (A.F.) que evita el cosit i aconsegueix així l’estanquitat i hermetisme desitjats, alhora que atorga major resistència a trencaments.

Nou comentari