Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dues falses alarmes activen dispositius antiterroristes dels Mossos
  • CA

Dues falses alarmes d’amenaces terroristes han obligat els Mossos d’Esquadra a engegar dispositius especials aquest cap de setmana. El primer episodi es va donar divendres 11 de desembre, quan un veí de l’Eixample va trucar a la policia catalana per informar que uns joves estaven manipulant una arma llarga. El segon va tenir lloc ahir cap a les 12 hores a prop de la Sagrada Família, quan es va detectar quatre persones en un terrat amb un franctirador que va resultar ser simulat, segons ha avançat El Periódico i han confirmat fonts dels Mossos al TOT Barcelona.

Pel que fa al primer episodi, una vegada els Mossos van arribar al lloc van contactar amb el veí que va donar l’avís per contrastar la informació de què disposava. Després de comprovar que el relat del testimoni era coherent, van iniciar un dispositiu que va consistir a esperar que algun dels joves sortís de l’edifici per seguir amb la investigació. Després que un dels joves sortís del pis, agents dels Mossos el van aturar per preguntar sobre l’arma. El jove va contestar que es tractava d’una arma d’airsoft, semblant a les de paintball.

Així, el jove va donar permís als agents perquè pugessin al pis per comprovar que, efectivament, l’arma era falsa. Després de fer-ho, i amb el permís dels joves, van decomissar l’arma. Finalment, els tres joves que hi havia a l’immoble van quedar denunciats per exhibició d’armes.

Quant al segon episodi, els quatre homes que estaven amb un franctirador en un terrat també van quedar denunciats pel mateix motiu. En aquest cas s’hi van desplaçar agents de la Brigada Mòbil (Brimo) que formen part del dispositiu permanent de la Sagrada Família. Fonts dels Mossos recorden que Catalunya està en alerta quatre sobre cinc d’atac terrorista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa