Dues agressions homòfobes en un cap de setmana a Barcelona

En una d'elles un jove va ser atacat amb un esprai de gas pebre i ha presentat denúncia

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha denunciat dues agressions homòfobes aquest cap de setmana a Barcelona. Segons ha explicat el president de l’associació, Eugeni Rodríguez, la primera agressió va ser la matinada de divendres a dissabte al barri de Sants (Sants-Montjuïc), mentre que la segona ha estat aquest diumenge a un quart de nou del matí al metro del Clot. Tot i que no han pogut contactar amb la víctima del primer incident, que va ser insultada i agredida, i, per tant, no saben si s’ha presentat denúncia, en el segon cas el noi sí que ho ha comunicat als Mossos d’Esquadra. Concretament, ha presentat denúncia a la comissaria de Sant Martí. Segons Rodríguez, el jove va ser agredit per un altre noi amb un esprai de gas pebre.

El president de l’OCH ha relatat que un grup de tres joves estava tornant de festa aquest diumenge al matí quan dins el metro, a la parada del Clot, un noi i una noia els han interpel·lat i insultat, fins que el noi l’ha ruixat amb esprai de gas pebre per tota la cara i el cos. El jove ha estat atès pel SEM. A les xarxes socials, la víctima ha explicat que un grup de noies van poder enregistrar en vídeo el moment de l’agressió.

[r:2]

Segons fonts policials consultades, aquest diumenge prop de les 18 hores el jove ha presentat denúncia a comissaria. S’han obert diligències i s’està investigant el cas per un delicte de lesions lleus i no d’odi i discriminació. L’OCH s’ha posat en contacte amb ell per donar-li suport i també ha contactat amb l’Ajuntament de Barcelona per activar els mecanismes que calguin perquè la víctima estigui “completament atesa”.

El president de l’associació ha alertat del rebrot d’aquest tipus d’atacs i ha reclamat protocols efectius que es puguin activar sempre que es produeixi una agressió. A més, ha explicat que així es garantiria que tots els treballadors del metro estarien formats en la matèria i ha demanat, també, que s’ideïn campanyes en clau divulgativa per fer arribar el protocol a tothom i per denunciar les agressions LGBTIfòbiques.

[r:1]

D’altra banda, Rodríguez també ha reclamat al Govern de la Generalitat “prioritzar” l’abordatge de la violència contra aquest col·lectiu i mesures “contundents”, ja que ha assegurat que el problema “és molt greu”. El president de l’OCH ha demanat accions concretes per fer front a la situació, que creu que és recurrent i s’està “reforçant”, ja que lamenta que molts joves LGBTI en tornar de festa són atacats per altres joves.

Més informació

Nou comentari