Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dubtes i confusió a l’estrena de la recollida porta a porta a Sant Andreu
  • CA

L’estrena de la recollida de residus porta a porta al barri de Sant Andreu ha començat aquest dilluns amb molts dubtes i certa confusió entre els veïns que participen en la primera fase del nou programa municipal, que afecta gairebé 6.000 llars de la zona entre Fabra i Puig, el carrer Gran, Rubén Darío i la Meridiana. Alguns residents han explicat que la combinació d’un calendari per treure cada dia una fracció diferent amb un horari concret per baixar al carrer –de 20.00 a 22.00– poden donar problemes, tot i que confien que amb el pas del temps s’hi aniran acostumant. De fet, ara al carrer ja només hi queden els contenidors de vidre, la resta s’han retirat.

Un veí demana informació sobre el nou sistema de recollida porta a porta a Sant Andreu / Jordi Play

Sant Andreu és el segon barri on s’implanta la recollida porta a porta després de Sarrià, on, segons les dades de l’Ajuntament de Barcelona, s’ha triplicat la recollida selectiva. Després de la primera fase, a l’octubre el sistema s’ampliarà a tot el barri i arribarà a 6.000 llars més, amb un total de 28.000 habitants coberts, a més de 1.100 comerços.

Els contenidors al carrer han deixat pas als cubells d’escombraries individuals a Sant Andreu / Jordi Play

El nou sistema compta amb unes bosses especials que porten un xip per identificar el pis d’on provenen i cada fracció es recull segons el tipus de residu: l’orgànic es pot baixar fins a tres dies per setmanes, els envasos de plàstic, dos dies, mentre que el paper i el rebuig, només un. L’empresa dedicada a la recollida passa sempre a partir de les 22.00, hora límit per deixar la bossa al carrer.

Dos cubells d’escombraries a la porta d’un edifici de Sant Andreu / Jordi Play
Els cubells d’escombraries individuals seran una imatge habitual a Sant Andreu a partir d’ara / Jordi Play
El nou sistema de recollida ha generat certa confusió entre els veïns / Jordi Play

Comentaris

  1. Icona del comentari de: simo templar a maig 25, 2021 | 09:47
    simo templar maig 25, 2021 | 09:47
    I després ens queixarem del desgavell i el in civisme, i de que tothom fa el que li rota, baixa cuan vol i deixa el paquet on li sembla.....tan i fa....els pobrets del servei contractat,(sub), ja en tindran de feina, exemple de això mateix es les platges, cada mati, després de un cap de setmana, on el poble alliberat, i ben il·luminat les deixa fetes un autèntic fàstic.... quin cost te el servei de neteja cuasi permanent????' i no pasa res....políticament no es deu de considerar correcte marcar el jovent, no fos que s'emprenyen i ens muntin un urquinaona, ara no toca.....no cal parlar dels botellots i del us indiscriminalitçat del alcohol, i de que molts no tenen els 18 anys que marca la norma. I els llauners????? Estem en franca decadencia i es en aquestes coses que queda demostradisim. Tornan al tema, un dia qualsevol a qualsevol hora, col·loquis al costat de un grup de contenidors, i esperi i observi que fa la ciutadania....¿que depositan i com discriminan.?...tot i que ha costat lo seu en diners i temps, i ha una bona quantitat de gent que fa lo correcte, pro ni ha que no i en son moltíssims....i no i han agents cívics, ni sancions ni res de res...no parlem de runes en el contenidor, i del mobles vells, això es un altre tema....el civisme, el gaudiran tots i el incivisme, nomes uns quants, que fan el que volen on volen amb tota la impunitat del seu costat. Es demana massa que ja en tenim prou de tot aixo. ¿No es queixaba la alcaldesa indigne i usurpadora del carrec , del cost de reposar els contenidors malmesos en els aldarulls que si tropecents euros etc etc? Dons que expliquin com desballestaran i o reciclaran els milers que tenen que retirar???? Viuen en un vesper i ho saben....qualsevol dia petara. I de moment palmar palma el ciutadà que veu que tot es un desgavell i un despropòsit i que anem del inrevés i ningú sap cap on....i en sense fre. Pot ser que si vostè lector, es observador i esta conscienciat, això ho sàpiga i ho veu a diari, pro i ha una majoria de personas que creu que ja paga prou impostos i que creu que es una obligació del ajuntament treure la merda, cuan això no es axis, i han moltíssimes coses que podria fer el consistori i molts diners que te que emprar amb això, destinarlos a el benestar i millor vida dels ciutadans que religiosament i per por a els recàrrecs paguem tot lo que s'els acudeix inventar per escurarnos les butxaques. O no????
  2. Icona del comentari de: Residus orgànics a maig 25, 2021 | 10:49
    Residus orgànics maig 25, 2021 | 10:49
    Diuen que la "fracció" orgànica la recolliran 3 dies per setmana ? Aquesta periodicitat potser és adient per a famílies que prenen els àpats fora de casa seva, i / o que consumeixen menjar preparat. Feu la prova d'una família de tres persones que mengin cada dia de la setmana a casa, per exemple que visquin a prop de la feina i /o centres educatius i / o algun membre treballi de casa estant i que es preparin ells els àpats d'estil mediterrani, la matèria orgànica generada en aquest cas és més voluminosa que no pas el rebuig i cal treure-la de casa quasi cada dia, sobretot a l'estiu per raons òbvies a causa de la temperatura més alta. Aleshores caldrà cercar un contenidor adient en un altre districte o barri de Barcelona?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa