Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos senyals intenten acabar amb un punt negre de La Sagrera

Hi ha una cruïlla al barri de La Sagrera que s’ha tornat un maldecap tant pels veïns com els tècnics de seguretat viària de l’Ajuntament. A la cantonada entre els carrers de Berenguer de Palou i del Pont del Treball Digne es troben, per una banda, els ciclistes que venen pel carrer principal i volen seguir recte; per un altre, els que baixen del pont per incorporar-se a la via. Paral·lelament estan els cotxes que giren cap al pont i també els que venen de direcció contrària, que poden seguir recte o incorporar-se al carril de Berenguer de Palou. I enmig d’aquest enrenou, els vianants, que creuen pel pas de zebra.

És cert que la zona està regulada amb semàfors en totes les direccions, però des que va aparèixer el carril bici, mai s’ha aconseguit saber qui té preferència, ja que els semàfors permeten el pas de cotxes, ciclistes i patinets al mateix temps. El resultat, dos ferits en menys d’un mes i les queixes dels veïns de la zona que no entenen com pot ser que ningú posés fil a l’agulla d’aquest problema. De moment, l’Ajuntament ha col·locat dos senyals horitzontals que avisen tant a cotxes com a ciclistes del perill d’aquell encreuament.

Hi ha un tercer senyal que no posa d’acord els veïns

Hi ha un tercera senyal que ha obert un debat entre els veïns del barri, que no s’acaben de posar d’acord. El Pont del Treball Digne compta amb dues voreres a banda i banda de la calçada. Només una, però, és pels vianants. L’altra, fa anys que està pensada només com a carril bici, malgrat que moltes persones no ho respecten.

Per aquest motiu, el consistori ha optat per col·locar un senyal vertical a l’entrada del pont que avisa als vianants que estan a punt d’entrar en un carril bici. De fet, el senyal alerta, per un dels costats, que les bicicletes no poden seguir recte en aquell punt -han de baixar a la carretera- i, per l’altre, prohibeix la circulació per aquell espai als vianants. Alguns detractors de la bici han protestat a Twitter, entenent que no n’hi ha prou amb només una vorera. D’altres, però, recorden que hi ha una circulació molt alta de bicicletes -tantes o més que vianants- i que és lògic que tinguin un espai per a elles.

Al fons, la senyal vertical que limita el carril bici. En primer pla, una de les dos senyal horitzontals que avisen del perill / Gabriel González

Els veïns estan a l’expectativa de més mesures

Sigui com sigui, els dos senyals que alerten del perill han d’actuar per conscienciar a cotxes i ciclistes del perill que comporta circular per aquesta cruïlla. Malgrat tot, els veïns no són gaire optimistes. Des de la plataforma ‘Salvem el CAP Sagrera’, una de les més actives en la denúncia dels accidents, celebren que l’ajuntament mogui fitxa, però prefereixen esperar al novembre quan hi hagi “moviments importants per pacificar la zona”.

Un altre tema que preocupa és l’escola que hi ha tot just al costat. “Mai es va pensar bé la remodelació d’aquest carrer, les entrades i sortides de l’escola són un malson” alerta una altra veïna a Twitter, que també denúncia que hi ha poc espai per a infants i famílies. En aquest punt, és important destacar que les bicis circulen molt a prop de la sortida de l’escola, si bé hi ha una barana que frena el pas de la canalla a la calçada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa