Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos detinguts per desviar 150.000 euros duplicant targetes SIM
  • CA

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona dos joves de 23 i 26 anys per desviar 150.000 euros de comptes bancaris amb targetes SIM duplicades. Segons ha informat la policia espanyola, la parella usurpava la identitat de les víctimes gràcies a les targetes SIM duplicades, que feien servir per obrir comptes en línia a entitats bancàries per dificultar el rastreig.

Fins ara han pogut identificar quatre estafes, però no descarten que hi hagi més afectats. Els agents de la Policia Nacional van iniciar la investigació a principis d’any, després de rebre nombroses denúncies d’estafa vinculades a transferències bancàries fraudulentes. Les víctimes asseguraven que s’estaven fent càrrecs als seus comptes sense permís. El destí dels diners sempre eren els mateixos comptes.

Disfresses per estafar

Els lladres feien servir l’estafa coneguda com a phishing, que consisteix a enviar un correu electrònic o un missatge de text demanant dades confidencials com contrasenyes o números de targeta de crèdit, per poder duplicar la targeta SIM del mòbil. Per aconseguir el duplicat, enganyaven els treballadors de les botigues de telefonia amb documents d’identitat falsos per suplantar la identitat de les víctimes.

Segons la policia espanyola, la noia es disfressava i feia servir perruques i altres elements per assemblar-se a les víctimes i eludir els filtres de seguretat de les entitats bancàries. Gràcies a això podien rebre els missatges que envien els bancs amb els codis necessaris per autoritzar transferències a través de la web o de les aplicacions mòbils de les entitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa