Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una dona, en estat crític després d’intentar suïcidar-se al metro
  • CA

Una dona va ser traslladada diumenge passat en estat crític a l’hospital després d’haver-se llançat a les vies del metro. Els fets van passar a l’estació de la Sagrera poc després de dos quarts de dotze del migdia, expliquen fonts del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) a aquest diari. La intervenció va requerir la presència de dues ambulàncies. Al lloc, van trobar una dona ferida crítica, li van fer una primera atenció i la van traslladar a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Tres dies després dels fets, però, aquest diari no ha pogut aclarir en quin estat es troba la persona. La informació facilitada pel SEM, els Mossos i l’hospital no permet detallar aquesta situació.

Fonts policials, per la seva banda, sí que han concretat que es els fets es van registrar inicialment com un intent de suïcidi. Això suposaria almenys el tercer intent de suïcidi en tres setmanes, unes dades per sobre de la mitjana habitual. Normalment, segons TMB, cada mes es viu un o dos casos de persones que es llancen a les vies amb la intencó de treure’s la vida. A principis de setembre, una dona de 43 anys va quedar ferida greu després de precipitar-se al carril del metro a l’estació d’Arc de Triomf. La setmana passada, un home va acabar mort després de fer el mateix a Verdaguer.

A causa de l’incident de diumenge, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) van interrompre la circulació de trens entre Maragall i la Sagrera a la línia blava (L5) durant una estona. A més de les unitats policials i els sanitaris, també s’hi van destinar bombers.

Aquests darrers intents de suïcidi coincideixen amb el mes en què, precisament, s’ha volgut visibilitzar tant des de la Generalitat com des de l’Ajuntament el reforç en l’atenció a la salut mental i la voluntat d’acabar amb els tabús al voltant del suïcidi. En aquest sentit, el Govern ha presentat un nou pla de xoc amb més recursos econòmics. Alhora, el govern municipal va explicar que en el primer any de la posada en marxa del Telefòn de Prevenció del Suïcidi (900 925 555) s’havien arribat a fer més de 3.300 atencions a persones que necessitaven acompanyament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa