Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Doble resposta del Gremi de Restauració als horaris reduïts de terrasses
  • CA

El Gremi de Restauració de Barcelona ha passat a l’acció i ha contraatacat per partida doble davant l’avançament de l’horari de les terrasses, que s’aplicarà des d’aquest divendres a una vintena de carrers i places del districte de Ciutat Vella i obligarà els establiments a tancar a les onze de la nit sense excepcions.

D’una banda, ha engegat una campanya de protesta contra la decisió del govern municipal a diversos punts de la ciutat, començant per les terrasses de Ciutat Vella ubicades als entorns de la Plaça dels Àngels i a la Plaça Orwell. En aquest sentit, ahir el Gremi va realitzar una acció informativa al carrer d’Enric Granados consistent en la col·locació de cartells a la via pública amb la finalitat de conscienciar els clients sobre “el retrocés que la ciutat està experimentant en relació a la seva oferta de lleure”, tal i com ha manifestat en un comunicat. La iniciativa ha estat batejada amb el lema ‘Castigats sense postres’.

Una acció idèntica durant la primavera

El Gremi de Restauració de Barcelona considera que, “veient la bona receptivitat mostrada pels clients”, repetirà aquesta mateixa acció durant la primavera, coincidint amb l’arribada del bon temps.

Segons el director del Gremi, Roger Pallarols, la restricció no té cap sentit si es compara amb allò que succeeix a altres ciutats. “L’Ajuntament intenta fer creure que tancar les terrasses a les dotze és un disbarat però a Girona i a Lleida tanquen a dos quarts d’una de la matinada, a Sevilla i a València a la una i a Màlaga a les dues…”. Pallarols assegura que els horaris de Barcelona “ja eren dels més restrictius de tot Catalunya i de l’estat espanyol però és que ara encara ho seran més”.

Però la resposta del Gremi de Restauració no es limitarà a accions informatives sinó que té previst interposar els primers sis recursos contenciosos administratius contra la restricció horària de Jardins de la Mediterrània (Sants-Montjuïc), Enric Granados i de les places Diamant, Sol, Revolució i Vila de Gràcia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa