Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La xarxa d’espais familiars s’amplia i arriba a tots els districtes
  • CA

La xarxa d’espais familiars de criança municipal s’amplia amb cinc centres públics més i arribarà als 23 equipaments. Aquest és el nou compromís de l’Ajuntament, que augmenta l’oferta de cara a les famílies de la ciutat. Dos d’ells estaran a Horta-Guinardó, l’únic districte que encara no tenia cap espai familiar de titularitat municipal. D’aquesta manera, tots els districtes de la ciutat tindran un espai d’aquests, que complementa la xarxa d’escoles bressol municipals.

Els nous locals del districte d’Horta-Guinardó estaran als barris d’Horta i el Carmel. Més enllà d’aquestes grans novetats, però, també comencen dos nous espais a Nou Barris i a Trinitat Nova i de Porta. Per últim, obrirà un nou centre al barri de Congrés i els Indians, a Sant Andreu, que està previst que engegui al mes de gener de l’any vinent.

Tot plegat, passa en el merc del ‘Pla d’educació i criança de la petita infància’ del consistori i pretén cobrir una de les necessitats més bàsiques de la ciutat, si tenim en compte que la meitat dels infants menors de 3 anys no van a cap escola bressol ni de titularitat pública ni privada.

‘Boom’ d’inscripcions a les escoles bressol

Aquesta oferta arriba en un moment clau si tenim en compte que les sol·licituds d’inscripció per aquest curs han crescut un 14 %, fins a les 7.662. Tot i això, l’Ajuntament no va poder donar cabuda a 3.200 nens i nenes, un 40% dels que van sol·licitar formar part d’una escola bressol pública. En el seu moment, i davant l’allau de peticions per entrar en un centre públic, el regidor d’Educació, Pau González, ja va reconèixer que l’oferta no és suficient i que des de l’Ajuntament de Barcelona s’està treballant per ampliar-la.

El cas de l’escola del Vall d’Hebron

Una de les escoles bressol més singulars que tenia la ciutat era la que prestava serveis als treballadors de l’Hospital Vall Hebron. L’Ajuntament ha decidit tancar-la aquest setembre perquè no disposa de llicencia ni de comunicació responsable. L’escola bressol de Vall d’Hebron era un servei històric que només presta aquest hospital públic des de fa dècades i ja va estar a punt de ser suprimida l’any 2013, en plena època de retallades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa