Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Diputació fulmina el contracte de l’empresa de neteja de les treballadores revoltades

A les treballadores de neteja de dos edficis de la Diputació de Barcelona els han fet el regal de Nadal per avançat. L’ens provincial ha decidit rescindir el contracte de l’empresa Tempo Facility Services. Així es dona resposta a la revolta que havia avançat el TOT Barcelona que preparaven les professionals de la neteja: una vaga indefinida per protestar contra els retards en els pagaments per part de la companyia. Ara, fonts de la Diputació han confirmat que ahir a la tarda van comunicar a l’empresa que “procedirem a rescindir el contracte”. 

L’adjudicació que s’ha vist afectada és la de la neteja dels edficis de l’edifici de Can Serra, a rambla Catalunya, i les dependències del carrer Còrsega, número 300. La mesura afecta a 18 professionals que havien començat a tenir problemes amb el cobrament de les nòmines aquest desembre. En comptes de cobrar el primer dia laboral del mes, el dia 2, com marca el conveni del sector, van rebre el pagament el dia 9. 

Dies més tard, els tocava rebre la paga extra de Nadal, a meitat de mes, el dia 15. Tampoc no l’han rebut. Un greuge que se suma a la mala fama que està aplegant l’empresa, amb denúncies d’impagaments més greus a altres punts de l’estat espanyol. Després d’aquesta situació, l’ens barceloní ha pres la decisió de fulminar la relació d’externalització amb Tempo Facility Services. Ara bé, tant fonts de la Diputació de Barcelona com de la mateixa empresa garanteixen que el pla és que les treballadores cobrin la paga extra durant que els deuen aquesta mateixa setmana. Davant d’això, la companyia no ha volgut fer cap declaració més enllà de destacar que l’administració “està en el seu dret” d’emprendre les accions que consideri.

A continuació, des de la institució barcelonina remarquen que els següents passos implicaran trobar una altra empresa que es vulgui fer càrrec del servei d’aquestes treballadores. Aquest procés podria solventar-se aviat, ja que hi ha diversos edificis que gestiona la mateixa Diputació i que tenen altres companyies que ofereixen el servei de neteja. Sobre aquest punt, fonts de l’ens provincial es limiten a apuntar que ja s’ha tamptejat algunes companyies per informar-les de la situció. Cal tenir en compte, però, que per llei, si quedés algun deute de Tempo Facility Services amb la plantilla, seria la nova empresa la que se n’hauria de fer càrrec.

L’altre conflicte i el silenci municipal

Mentrestant, l’altre focus de disputa amb Tempo Facility Services a Barcelona, la de les 60 professionals que netegen els edificis municipals del districte de Sant Martí, es manté sense novetats. Les treballadores han tramitat una vaga indefinida que començarà el 30 de desembre i l’Ajuntament, de moment, evitar fer-ne cap valoració. 

Més notícies

Treballadores de la neteja de l’Ajuntament i la Diputació s’encaminen a una vaga indefinida

Notícia: Treballadores de la neteja de l’Ajuntament i la Diputació s’encaminen a una vaga indefinida
Comparteix
L'empresa Tempo Facility Services té problemes de pagaments a diferents punts de l'Estat | Les professionals de la neteja volen que s'anul·lin els contractes amb aquesta companyia
Notícia: Treballadores de la neteja de l’Ajuntament i la Diputació s’encaminen a una vaga indefinida - Mobile

Cinquanta treballadors socials denuncien l’Ajuntament per una “falsa externalització”

Notícia: Cinquanta treballadors socials denuncien l’Ajuntament per una “falsa externalització”
Comparteix
La demanda assegura que totes les directrius sobre la gestió dels serveis les dona el consistori i no l'empresa adjudicatària, com hauria de ser habitual
Notícia: Cinquanta treballadors socials denuncien l’Ajuntament per una “falsa externalització” - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa