Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cauen dos dels cinc lladres virals del Port Olímpic
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut, quasi un mes després dels fets, dos dels cinc lladres protagonistes d’un atracament al Port Olímpic que es va fer viral per un vídeo on es veia dos nois forcejant amb un turista que entrava en un taxi. La seqüència gravada amb un mòbil, assegura la policia, ha estat cabdal per identificar els 5 implicats, tots ells nois d’entre 22 i 28 anys.

Els Mossos van detenir el 8 de setembre un dels lladres, que acumulava fins a deu antecedents policials per robatoris de les mateixes característiques a França, Alemanya i Àustria. Va ser localitzat gràcies a que el 14 d’agost agents de la Guàrdia Urbana que patrullaven per l’àrea del front marítim de Barcelona van identificar un jove que podria estar involucrat en un intent de robatori conjuntament amb altres nois. Aquesta informació va possibilitar que els investigadors de Mossos el poguessin identificar com a un dels participants en el robatori del Port Olímpic i des d’aleshores estava en crida i cerca.

Va passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. Un dels altres identificats també va quedar investigat per aquest robatori, ja que des del 28 d’agost era a presó per un altre robatori violent. Els altres tres estan en crida i cerca a l’espera que els investigadors els puguin detenir.

Volien el rellotge

L’atracament al Port Olímpic va tenir lloc el 12 d’agost, quan en una de les parades de taxis que hi ha a la zona es va produir un intent de robatori amb intimidació a un turista. El client es disposava a entrar al taxi cap a les 03:00 h de la matinada per tornar al seu hotel, quan el van envoltar cinc homes i el van assetjar amb la intenció de sostreure-li els efectes personals.

“Tant és així que, ja dins del taxi, dos dels lladres van mirar de consumar el robatori al seu interior davant la sorpresa del taxista”, indica la policia en un comunicat. “Les gestions d’investigació posteriors van permetre als agents especialitzats en la multireincidència conèixer que la intenció dels lladres era sostreure-li un rellotge d’alta gamma”, afegeix.

Agents de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona, conjuntament amb agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Martí, han identificat els cinc homes com a “lladres multireincidents habituals coneguts per la policia en el marc del Pla Tremall”. “És un perfil delinqüencial que respon a joves que actuen gairebé sempre amb violència i que acumulen diverses detencions en un lapse de temps curt, fet que indica que la seva activitat és continuada”, sosté Mossos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa