Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes integrants d’un grup especialitzat en robar a persones grans que acabaven de treure diners d’un caixer o d’una entitat bancària. Els dos arrestats, de 46 i 58 anys i veïns de Barcelona i Cornellà de Llobregat, estan acusats de sis delictes de furts i de pertinença a grup criminal. Segons la policia catalana haurien robat a 8 víctimes als municipis de Badalona, Barcelona, Tarragona i Vilanova i la Geltrú.

El modus operandi era complex. Primer un home localitzava les víctimes potencials, totes elles d’edat avançada, a la sortida d’entitats bancàries. Després dues dones còmplices seguien la víctima fins a casa, accedien amb ella a l’edifici amb qualsevol excusa i li furtaven els diners a l’ascensor mentre la distreien. Un quart home les esperava amb un cotxe a la porta i facilitava la fugida. La policia catalana ha fet públic un vídeo que mostra aquest seguiment fins al portal.

La investigació ha revelat que els quatre es reunien diàriament per cometre aquests furts especialitzats, coneguts com a cogoteros. La policia va localitzar als dos detinguts el passat dimecres a Barcelona, quan acabaven de perpetrar un altre furt a una persona d’edat avançada. Van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar-ne la llibertat amb càrrecs. No obstant, la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Comentaris

    enterrador Octubre 06, 2019 | 11:58
    presuntamente, puede haber un plan preestablecido, de llenar Barcelona de delincuentes, efecto llamada : No pasa nada ¿ suena ciencia ficción ?

Nou comentari