Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detinguts 5 estafadors que visitaven i trucaven gent gran com a falsos operaris de serveis
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut 5 persones per estafar persones grans fent-se passar per falsos operaris de serveis o treballadors de banca. En només cinc dies van fer més de 200 trucades a l’àrea metropolitana de Barcelona i van aconseguir múltiples dades personals de les víctimes. També visitaven domicilis com si revisessin comptadors. No es descarta que hi hagi més víctimes.

Segons la policia catalana, un dels arrestats és menor d’edat i la resta tenen entre 19 i 27 anys. Els acusa de 13 delictes diferents, com estafa, furt, robatori i coaccions. Al seu domicili els agents van trobar nombrosos objectes comprats de forma fraudulenta i falsos uniformes d’operaris.

Primer cas al gener

La investigació policial va començar al gener, arran del cas d’un veí de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) que va patir un robatori violent per part d’un fals operari elèctric, que havia entrat fàcilment a l’edifici per comprovar el comptador. Va demanar a la víctima les seves dades bancàries i en negar-s’hi el va intimidar amb violència fins que va donar-li. També li va sostreure 300 euros que guardava en metàl·lic en un calaix de casa. 

Mesos després s’han pogut efectuar les detencions, que van tenir lloc divendres 12 de juliol. Els Mossos van identificar com a presumpte del robatori de l’Hospitalet a un home de 22 anys, que suposadament ja havia dut a terme fets delictius similars en col·laboració amb quatre homes més. Haurien enganyat sobretot a persones d’edat avançada però també altres col·lectius vulnerables. L’objectiu era sostreure’ls diners, objectes de valors i targetes i llibretes bancàries de les cases de les víctimes i, fins i tot, cobrar-los falses inspeccions i reparacions.

Un dels estafadors detinguts durant el registre domiciliari / Mossos d'Esquadra

Un dels estafadors detinguts durant el registre domiciliari / Mossos d’Esquadra

Falses trucades del banc

En paral·lel a les visites com a falsos operaris, també consumaven les estafes per telèfon fent-se passar per administradors d’entitats bancàries. Convencien les víctimes que necessitaven les seves dades, com el PIN de la targeta de crèdit, per solucionar algun embolic administratiu o moviment incorrecte de fons.

Després les feien servir per transferir diners cap als seus comptes personals o per comprar a internet i en comerços presencialment, arribant a deixar la víctima en situació de precarietat econòmica. Havien adquirit amb diners sostrets aparells electrònics com consoles de videojocs, televisions i telèfons mòbils.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa