Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detinguts 12 joves per l’onada de robatoris a menors als entorns escolars

Una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana ha permès detenir 12 joves que presumptament es dedicaven a robar menors d’edat a la sortida de diverses escoles i instituts del districte de Sarrià-Sant Gervasi, segons ha avançat betevé i ha confirmat el TOT Barcelona de fonts policials. Els lladres, d’entre 16 i 21 anys, esperaven que els alumnes marxessin cap a casa per robar-los mòbils, auriculars i patinets.

Davant l’onada de robatoris que es va produir entre el desembre i el gener, la policia catalana va decidir muntar un dispositiu especial en el marc de l’operació Tremall contra la multireicidència. Agents uniformats i de paisà s’han dedicar a vigilar els entorns escolars en els últims dos mesos i han pogut detenir fins a 12 joves relacionats amb els robatoris, que solien actuar en grups reduïts i intimidaven les víctimes per atracar-les.

La policia, en alerta

El passat 10 de febrer van celebrar la primera reunió de coordinació entre els Mossos i la Urbana per afrontar una situació que havia creat certa alarma entre les famílies de moltes escoles barcelonines. Segons va explicar el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, també s’ha detectat un increment de robatoris als voltants de les escoles de les Corts i Gràcia, sempre en zones pròximes a Sarrià-Sant Gervasi.

Els investigadors dels Mossos d’Esquadra han assegurat que entre els detinguts hi ha diversos lladres reincidents que, davant l’absència de turistes, han optat per canviar de zona i han començat a robar menors perquè són més fàcil d’intimidar i acostumen a oferir menys resistència. A més, l’augment de la presència policial als entorns escolars ha provocat un efecte dissuasiu i s’ha aconseguit reduir el nombre de robatoris.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel BCN a abril 07, 2021 | 11:23
    Manel BCN abril 07, 2021 | 11:23
    Nacionalitat dels detinguts?. Prou bonisme
  2. Icona del comentari de: TMF a abril 07, 2021 | 12:16
    TMF abril 07, 2021 | 12:16
    Al Clot Camp de l'Arpa també estan patint molts robatoris als dos instituts de la nostra zona, robatoris amb intimidacio i violencia, ahir mateix van haber 5 seguits, mateix modus operandi, i no estem a prop de Sant Gervasi

Nou comentari

Comparteix