Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut un reclús fugat després de dos atracaments a mà armada a Barcelona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut un reclús fugat després que cometés dos atracaments armats a establiments comercials de Barcelona. El primer va tenir lloc el passat 19 de setembre en un banc, on va amenaçar als treballadors amb un revòlver i es va endur 1.000 euros de botí. El segon va ser dos dies després en un supermercat proper, on es va emportar la recaptació del dia i va lligar amb brides de mans i peus els empleats, segons ha revelat aquest diumenge la policia catalana en un comunicat. A més va colpejar a la parella d’una dependenta, que l’havia enxampat in fraganti, i en el forcejament es va disparar un tret accidental que per sort no va ferir ningú.

L’arrestat, de 36 anys, s’havia fugat de la presó el maig de 2018. Durant un permís penitenciari es va escapolir dels educadors que l’acompanyaven i ja no va retornar al penal. No havia estat localitzat durant aquest temps, malgrat que constaven en contra seu tres ordres de detenció i ingrés a presó. Va ser detingut el dia 23 al barri de Pubilla Cases, a l’Hospitalet de Llobregat. Va passar a disposició judicial el dia 28 i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. Segons La Vanguardia, que ha avançat la notícia, els dos comerços estan situats a prop del metro Maragall, a la frontera entre els districtes de Sant Andreu, Nou Barris i Horta-Guinardó. 

L’atracament al banc el va preparar en persona i les càmeres de seguretat de la zona van grabar els moviments de l’arrestat a l’entorn del banc el mateix dia del robatori. Els Mossos van buscar possibles autors entre els fitxats per antecedents d’atracament que encaixaven amb el perfil físic obtingut de les càmeres i van veure que l’home portava fugat un any i mig i quadrava amb la descripció. 

Un tret que va acabar al mostrador

Al supermercat va actuar sol, a les nou de la nit quan la botiga estava a punt de tancar. Va amenaçar als treballadors amb la pistola i els va tancar al quartet on solen recomptar la recaptació. Mentre els lligava, va entrar la parella d’una treballadora que l’havia anat a recollir a la feina. “Estranyat perquè no veia a ningú va intentar d’entrar a l’oficina on es feia el recompte”, relaten els Mossos. 

“En adonar-se’n, l’atracador va sortir abruptament del quartet i en aquell moment es va produir un forcejament entre els dos homes en el decurs del qual s’hi va produir un tret fortuït que va impactar contra un dels mostradors del local”, afegeixen. Finalment l’arrestat va estabornir l’home amb un cop de pistola i el va traslladar a la sala amb la resta. El botí va ascendir a 2.707 euros en metàl·lic. 

Uns dies després la Unitat Central d’Atracaments van ubicar l’investigat a Pubilla Cases i va organitzar un dispositiu de cerca i detenció. Cap a les 15 hores va ser capturat, amb una ronyonera on encara portava l’arma amb la que havia comès els atracaments, carregada amb quatre bales al tambor. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa