Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut un atracador històric per cinc robatoris a bancs
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut un atracador de bancs expert que hauria estat autor de cinc atracaments a bancs a Barcelona. L’home, de 63 anys i de nacionalitat italiana, pertanyia a una organització criminal internacional i té nombrosos antecedents per fets semblants. L’atracador formava part d’una organització d’Itàlia, responsable d’atracaments a bancs, furgons blindats i a transports de joieries. A l’atracador se’l vincula amb atracaments comesos als 90. 

El lladre, detingut el 25 de març i que va ingressar a la presó dos dies després, acumulava un botí de 170.000 euros gràcies als atracaments a Barcelona. El modus oeprandi consistia a entrar a la sucursal a l’hora d’obertura, aprofitant que un treballador començava la jornada, i cometre el robatori en aquell moment de poca afluència de públic. “Un dels elements que cridava l’atenció tenia a veure amb el fet que els dos homes actuaven amb molta naturalitat i tranquil·litat i no dubtaven en fer ús de la violència si se’ls complicava l’atracament”, expliquen els Mossos. Aquestes característiques van fer pensar a la policia catalana que es trobaven davant d’atracadors professionals. 

El primer atracament amb què es vincula el detingut data de mitjans de 2016, i l’últim del febrer de l’any passat. En els atracaments actuaven dos homes, un d’ells vigilava per controlar que no hi hagués presència policial al voltant i l’altre obtenia el botí. Arran de la investigació els Mossos van identificar el detingut, a qui van vincular a un grup de sis italians instal·lats a Barcelona i amb “nombrosos antecedents al seu país”. Tots ells formaven part d’una “associació criminal” dedicada als atracaments a bancs, furgons blindats i transport de joieries. També havien estat acusats per extorsió, lesions i possessió il·lícita d’armes.

Més notícies
Detenen dos avis que atracaven bancs a Barcelona i acumulaven un botí de 77.000 euros
Notícia: Detenen dos avis que atracaven bancs a Barcelona i acumulaven un botí de 77.000 euros
Comparteix
Utilitzaven armes de foc i lligaven els treballadors de les entitats bancàries per aconseguir els diners

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa