Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detinguda una dona que controlava una xarxa de prostitució entre Brasil i Qatar
  • CA

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona una fugitiva buscada per controlar des de l’Estat una xarxa de prostitució entre Brasil i Qatar. La dona tenia una reclamació judicial internacional interposada per les autoritats brasileres per delictes de tràfic de persones. L’arrestada era l’encarregada de controlar des de l’Estat l’exercici de la prostitució de dones que eren captades al Brasil i traslladades a Qatar i exercia aquest control mitjançant contactes telefònics, correus electrònics i aplicacions de comunicació. D’altra banda, s’ha detingut un segon fugitiu buscat per Polònia per tràfic de drogues.

En el cas de la dona, la investigació es va iniciar a mitjans de febrer de l’any passat, quan l’Oficina Central Internacionals – Interpol Espanya, va informar que les autoritats brasileres tenien previst detenir simultàniament tots els integrants d’una organització dedicada al tràfic de persones. Les detencions s’havien de fer de manera coordinada a diversos països, entre ells l’estat espanyol, on es trobava la dona. Les investigacions van revelar que aquesta es podria trobar a Barcelona i es va acabar trobant la direcció exacta del seu domicili.

Es van establir tasques de vigilància i el 27 d’abril, després que l’Interpol sol·licités la detenció coordinada, es va produir l’arrest. Els fets pels quals la donava estava en cerca es van produir entre febrer del 2017 i finals del 2020. La detinguda s’encarregava també de la logística inherent a la prostitució, com la recepció i allotjament de les víctimes d’explotació sexual i el seu transport fins a Doha. També participava en la captació dels clients interessats i en la distribució dels guanys obtinguts. La dona està acusada de crims contra la dignitat sexual i s’enfronta a una pena màxima de deu anys de presó al seu país d’origen.

Arrestat un altre fugitiu

D’altra banda, la Policia Nacional han detingut també a Barcelona un fugitiu buscat per Polònia per tràfic de drogues. Els fets van tenir lloc entre setembre del 2017 i setembre del 2019, quan, coordinat amb altres persones, l’home va organitzar un entramat criminal per adquirir, posar en circulació i distribuir diversos tipus de substàncies estupefaents entre diversos països de la Unió Europea (UE).

Es va poder acreditar que en un primer moment, aquesta organització va gestionar l’adquisició a l’Estat espanyol i als Països Baixos d’un quilogram de marihuana i tres de cocaïna, que van ser posteriorment distribuïts a Polònia. Posteriorment, van organitzar l’adquisició a l’Estat de quinze quilos de cocaïna que van ser distribuïts a Polònia i Àustria.

El fugitiu va fer ús de diverses identitats falses i finalment va ser detingut quan conduïa una motocicleta de lloguer, en l’entorn d’un gimnàs que freqüentava. L’home s’enfronta a una pena de 15 anys de presó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa