Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detenen una banda que va assaltar 5 pisos durant la Diada
  • CA

Mentre gran part de barcelonins es manifestava o simplement passejava aprofitant la jornada festiva de la Diada, una banda de lladres amb 36 detencions anteriors assaltava pisos a l’Eixample. La seva cursa delictiva va acabar en un terrat, on agents de la comissaria del districte dels Mossos d’Esquadra els van arraconar després d’una persecució de pel·lícula, en el tram final de la qual els fugitius van amenaçar els agents amb un tros de vidre trencat, segons han informat aquest diumenge els Mossos d’Esquadra.

El grup està format per tres joves d’entre 19 i 21 anys d’edat –un de nacionalitat espanyola, un altre de Puerto Rico i un altre de la República Dominicana–, que estan acusats d’haver entrat a robar en cinc pisos l’11 de setembre. En un dels casos, a més, van fer servir la violència contra un dels inquilins. També estan acusats d’atemptat a l’autoritat per l’intent d’atacar els agents que els perseguien. Ara estan empresonaments preventivament per ordre judicial.
 
El cas va saltar quan una de les víctimes dels robatoris va trucar als Mossos per avisar-los que dos lladres acabaven d’entrar a casa seva per la finestra del lavabo. Era al passeig de Sant Joan. En veure’s sorpresos, els lladres van fugir corrents pel terrat de la finca. Quan la patrulla va arribar al terrat els va veure amagats i ells van iniciar aleshores una fugida embogida de terrat en terrat. Pel camí, es van deixar una motxilla amb objectes robats i un tornavís.
 
Finalment van poder trencar una finestra i una porta d’un edifici però van quedar atrapats per una altra porta que no van poder obrir. Aleshores els mossos que els perseguien els van acorralar, i la seva reacció va ser posar-se violents i amenaçar-los amb un tros de vidre trencat per intentar fer recular els policies. Tanmateix, van ser detinguts els dos lladres que havien quedat atrapats. El tercer va ser arrestat dues hores després a la ronda Sant Pere, gràcies a la descripció que n’havien donat els testimonis.
 
Amb el botí recuperat i els testimonis –que els han identificat amb claredat en rodes de reconeixement, segons la policia– la unitat d’investigació dels Mossos a l’Eixample ha pogut relacionar els detinguts amb cinc robatoris en domicilis d’aquel dia. El jutge de guàrdia els va fer empresonar.

Més notícies
Els Mossos alerten dels lladres escaladors que intenten fer l’agost a Barcelona
Notícia: Els Mossos alerten dels lladres escaladors que intenten fer l’agost a Barcelona
Comparteix
Els robatoris amb força van augmentar un 58% de l'abril a l'agost del 2018 | La policia recorda que els domicilis s'han de protegir especialment en èpoques de vacances
Els Mossos mostren els marcadors “gairebé invisibles” usats pels lladres de pisos buits
Notícia: Els Mossos mostren els marcadors “gairebé invisibles” usats pels lladres de pisos buits
Comparteix
Petits trossos de plàstic o de paper, fils de silicona i cintes adhesives, alguns objectes que col·loquen entre el marc i la porta d’entrada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa