Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detenen set extorquidors que van engreixar el deute d’un home de 39.000 euros a 170.000
  • CA

Detenen set persones a diferents municipis, entre ells Barcelona, per convertir un deute de 39.000 euros d’un home en quantitats més elevades, de fins a 170.000, mitjançant amenaces de mort continuades. Els Mossos d’Esquadra acusen els arrestats d’un delicte d’extorsió durant prop de dos anys, així com de pertinença a una organi criminal, de detenció il·legal, tinença d’armes i explosius, defraudació de fluid elèctric, i contra la salut pública, ja que es dedicaven al cultiu i la venda de marihuana en dues cases de Canovelles.

Tot va començar amb una idea entre amics per començar un negoci de places de pàrquing. Un dels dos socis va proposar demanar els diners prestats a uns coneguts. En engegar el projecte empresarial, però, es van adonar que allò no funcionava i que havien perdut tot el capital. Així, el mateix que havia pensat a demanar els diners va dir que no podia retornar la seva part i que el millor era amagar-se perquè no els matessin. Així, el seu company, contrariat perquè sí podia pagar el deute que li corresponia, va acceptar evitar els prestamistes. 

Gran error. Pocs dies després, el grup d’homes que li havien deixat els diners va trobar-lo i, amb intimidacions i amenaces, van exigir-li el pagament total del deute més una penalització de 10.000 euros. A partir de llavors, les amenaces de mort, i fins i tot les agressions, es van convertir en un patiment constant que va durar prop de dos anys. Durant aquell període, l’home va satisfer diferents quantitats reclamades pels extorquidors i va arribar a hipotecar la casa d’algun familiar però mai n’hi havia suficient. Fins que, finalment, va denunciar la situació el passat 3 de gener.

Una organització criminal 

Arran de l’avís, la Unitat Central de Segrestos i Extorsions de la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra se’n va fer càrrec i va iniciar una investigació que ha acabat amb la detenció de set persones, de nacionalitat albanesa i espanyola, d’entre 28 i 63 anys. Els investigadors van poder identificar a la persona que directament hauria prestat els diners, un home albanès, així com a la resta d’homes que havien participat en les amenaces i les agressions. Fruit de les indagacions policials, els agents van determinar que totes elles formarien part d’una organització criminal, que entre altres delictes es dedicava al cultiu, exportació i venda de marihuana.

Joies trobades al domicili d'un dels acusats d'extorsió. / Mossos

Joies trobades al domicili d’un dels acusats d’extorsió. / Mossos

Davant aquests fets i l’imminent risc contra la integritat de la víctima, el 17 d’abril es va establir un dispositiu policial que va permetre detenir set dels integrants de l’organització delictiva, i imputar un vuitè. El mateix dia es va realitzar l’entrada i escorcoll en cinc dels domicilis dels detinguts, a les localitats de Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Canovelles i Pont d’Armentera. Els investigadors van intervenir, entre altres objectes i documentació rellevant, dues armes de foc curtes, 25.000 euros en metàl·lic, armes blanques i cinc vehicles d’alta gamma.

Presó provisional per a un 

A més, l’operatiu va permetre desmantellar les dues plantacions de marihuana de l’organització, on els policies van intervenir més de 2.000 plantes, 20 quilograms de marihuana processada i preparada per ser venuda i tots els instruments per al seu cultiu i distribució. 

Els arrestats van passar el dia 19 d’abril a disposició judicial, el jutge va decretar presó provisional per a un dels principals investigats. La resta va quedar en llibertat amb càrrecs amb ordres de prohibició d’apropament i comunicació amb la víctima i la seva família. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Més notícies
La venta de roses al carrer durant la diada de Sant Jordi exigeix permisos municipals / Jordi Play
L’estafa de les roses de Sant Jordi: fins a 600 euros per un permís gratuït
Notícia: L’estafa de les roses de Sant Jordi: fins a 600 euros per un permís gratuït
Comparteix
​La Guàrdia Urbana investiga dos joves de 19 anys que van demanar les llicències, que són gratuïtes, i les van revendre per internet
Una baralla al mig del carrer destapa una estafa i un intent de segrest
Notícia: Una baralla al mig del carrer destapa una estafa i un intent de segrest
Comparteix
La Guàrdia Urbana va intervenir en la discussió a la falda de Montjuïc, molt a prop d'una de les comissaries del cos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa