Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detenen dos avis que atracaven bancs a Barcelona i acumulaven un botí de 77.000 euros
  • CA

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han detingut dos atracadors de 73 i 80 anys que haurien robat a almenys dos bancs de Barcelona. Els presumptes delinqüents entraven a les entitats bancàries disfressats i armats amb pistoles que exhibien i, després d’agafar tants diners en efectiu com podien, lligaven les mans dels treballadors i marxaven de l’escenari dels fets en transport públic. La policia ha anunciat que en els dos atracaments que haurien comés a la capital catalana es van arribar a endur 32.000 euros d’una sucursal i 45.000 d’una altra. Després de passar a disposició judicial, el jutge d’instrucció número 13 els ha decretat presó preventiva.

Robatori a Hostafrancs

Segons explica el periodista especialitzat Carlos Quílez a El Taquígrafo, la parella de lladres detinguda són dos atracadors històrics que van protagonitzar l’atracament amb perruques a la sucursal del Kutxabank d’Hostafrancs el passat 4 de febrer. Llavors, els treballadors van explicar que els delinqüents anaven disfressats. Un de repartidor de missatgeria i l’altre de dona gran amb ulleres de sol. Es van endur 45.000 euros.

Llarg historial delictiu al darrere

Els detinguts van començar a ser investigats després d’un primer atracament en què van aparèixer amb armilles reflectants i empunyant armes de foc, però amb el segon cas, en què a més els testimonis van concretar que els havien sentit parlar “amb accent sud-americà, un d’ells possiblement italià”, es va estrènyer el cèrcol. Es va elaborar un perfil dels delinqüents i es va identificar un dels autors arran de les càmeres de seguretat.

En aquell moment, agents de la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos van posar-se en contacte el cos dels Carabinieri Milano d’Itàlia. Fruït d’aquell contacte es va aconseguir saber la identitat de l’altre atracador i es va comprovar que els dos assaltants tenien “un ampli historial delictiu” en aquell país. 

Aquí, un tenia el domicili a Madrid i l’altre al Vendrell. I va ser el mateix dia que els Mossos d’Esquadra tenien previst fer la detenció dels sospitosos quan van veure que l’home del Vendrell va viatjar fins a la capital de l’estat espanyol. Quan se’l va localitzar a un hostal madrileny, es va comprovar que estava amb un tercer sospitós –també detingut– amb qui anaven a assaltar de manera imminent un altre banc. En el moment de la detenció, es van trobar dos revòlvers, dos cascos de moto, guants, grillons, brides de plàstic i dues cartes d’identitat italianes amb filiacions falses. Minuts abans, l’altre atracador identificat havia estat detingut al seu domicili a Vallecas.

A més a més, durant l’escorcoll del domicili del Vendrell es va descobrir que estava preparant-se l’espai per cultivar i emmagatzemar marihuana. El domicili el custodiava un altre home que també ha estat arrestat acusat d’un delicte contra la salut pública. Al lloc es van trobar fins a 3,1 quilos de marihuana. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa