Detenen a Barcelona un avi buscat internacionalment per falsificar obres d’art

L'arrestat hauria comercialitzat als Estats Units obres fraudulentes de reconeguts artistes internacionals

La policia espanyola ha detingut a Barcelona un veterà falsificador d’obres d’art. L’home ja tenia una ordre de cerca i captura amb ingrés a presó, emesa per l’Audiència Nacional el 2016, per ser extradit als estats Units i una altra reclamació d’un jutjat de Barcelona des de l’any 2017. Segons ha informat la policia, el fugitiu hauria comercialitzat massivament als Estats Units amb obres falsificades d’artistes internacionals reconeguts. La detenció s’ha pogut fer després de dos anys d’investigacions, ja que l’home prenia mesures de seguretat i autoprotecció ”extremes”. L’home, de 72 anys, va ser localitzat a la sortida d’un domicili de Barcelona, on actualment té la seva residència legal.

Les autoritats nord-americanes reclamen l’extradició de l’home perquè el consideren autor de diversos delictes contra la propietat intel·lectual i per aquest motiu, l’Audiència Nacional va emetre el novembre de 2016, una ordre de cerca i detenció, amb ingrés a presó. Un jutjat de Barcelona, també l’havia requerit per presumptes delictes contra la propietat intel·lectual i industrial. 

El falsificador ja havia estat detingut el desembre del 2000 en el marc de l’operació ‘Artista’ que va dur a terme la policia espanyola a Catalunya. En aquell moment se’l va considerar el màxim responsable, al costat d’un impressor italià, d’una xarxa fraudulenta en diferents països. Es van detenir fins a 7 persones a tot l’estat espanyol i 4 més a Itàlia. També es van intervenir unes 3.000 obres d’art falsificades valorades en uns 1.250 milions de les antigues pessetes.

Més informació

Nou comentari