Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desconvocada la vaga indefinida d’autobusos

La vaga indefinida d’autobusos no serà una realitat. Els treballadors d’autobusos han acceptat el preacord al qual van arribar els sindicats i la direcció de TMB. La decisió s’ha pres aquest dimarts a la tarda després de la segona assemblea de treballadors, en la qual més de la meitat dels treballadors que faltaven per votar s’han decantat per acceptar la proposta de la direcció de TMB. La trobada ha durat unes dues hores. Durant la primera assemblea, que ha tingut lloc aquest dimarts al matí, semblava que el resultat final seria diferent. Llavors els treballadors han rebutjat l’acord amb 223 vots en contra i 199 a favor.

El resultat de les votacions i l’acord entre els sindicats i la direcció de TMB, evitaran que es repeteixin aturades parcials, com ja va passar entre el 23 i el 30 de setembre, coincidint amb la Festa Major de la Mercè. El 22 de setembre va tenir lloc una jornada de vaga de 24 hores.

Els treballadors demanaven millores econòmiques

El motiu de la insatisfacció dels treballadors era l’estat dels seus sous. Concretament, demanaven que es fes una actualització dels sous que no els repercutís i els fes perdre poder adquisitiu. Per part seva, la direcció de TMB els hi havia ofert al principi un augment del 2 % del salari. Un dels esculls que ha fet que la primera ronda de votacions tiressin cap al no és la recuperació del complement al lloc de feina de 4,6 dies per any treballat. El preacord estableix que els treballadors recuperaran ara el 40 % i el 60 % que queda es podrà utilitzar per avançar la jubilació. Tal com va avançar el TOT Barcelona fa uns dies, un altre motiu de la insatisfacció dels treballadors eren els 25 milions que l’empresa va deixar de pagar els treballadors per un error de gestió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa