Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Descobreixen a Barcelona un mafiós polonès que viatjava a Marbella per segrestar un rival

Una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional espanyola i la policia de Polònia ha permès detenir un perillós mafiós polonès que havia vingut a Barcelona per desplaçar-se després cap a Marbella per cometre-hi un segrest.

La policia el va detectar a l’estació de Sants, on les càmeres de seguretat el mostren amb tres guardaespatlles, tot i que n’hi havia un més que en el monent de captar-se la imatge estava una mica apartat del grup. Hi va anar a agafar un tren cap a Màlaga i se’l va detenir quan va arribar a la ciutat andalusa.

Durant el trajecte, sempre sense ser perdut de vista per agents de policia, es va establir comunicació amb la justícia polonesa, que va emetre una ordre europea de detenció i lliurament.

Se’l buscava per un segrest comès a Polònia i la policia del seu país tenia informacions que indicaven que volia segrestar un membre d’un clan rival. Les bandes de l’un i de l’altre es dediquen al tràfic de drogues i els robatoris, entre d’altres activitats delictives.  

L’arrestat és un home de 40 anys que, segons fonts policials, va armat habitualment i que té nombrosos antecedents al seu país per segrestos, lesions i tràfic de drogues. A més a més, té “forts vincles” amb organitzacions criminals establertes a la Costa del Sol. 

Quan se’l va detenir, un dels quatre acompanyants duia una bossa que contenia més de 100.000 euros i 1.000 lliures en efectiu. La hipòtesi policial indica que eren per comprar drogues perquè la banda les distribuís.

​La investigació va començar quan la policia polonesa va alertar de la presència del líder d’una organització criminal de traficants i atracadors, que sovint assalten altres narcotraficants. L’avís indicava que planejava el segrest a Marbella i la policia polonesa demanava als Mossos d’Esquadra i a la Policia Nacional que el localitzessin.

Es va muntar un dispositiu de vigilància i el 20 de març els agents van veure que el mafiós i el seus guardaespatlles marxaven de l’hotel on s’estaven i agafaven un taxi cap a l’estació de Sants. Les càmeres de l’estació van enregistrar-los i el líder del grup va ser detingut al final del trajecte. L’endemà va passar a disposició judicial per ser entregat a les autoritats poloneses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa