Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Descoberta una macroplantació de marihuana gràcies a les queixes veïnals
  • CA

Les queixes veïnals per l’olor i el soroll de maquinària durant les 24 hores del dia han permès que la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra hagin descobert i desmantellat una macroplantació de marihuana. Estava ubicada al carrer Nació, al barri del Camp de l’Arpa del Clot (Sant Martí), i els agents dels dos cossos policials hi van trobar 9.106 plantes quan hi van accedir. Dues persones han quedat detingudes acusades de delictes contra la salut pública i defraudació continuada de fluid elèctric.

La investigació va començar gràcies a l’avís dels residents de la zona, que van informar la policia de barri de la Urbana a Sant Martí per l’olor i el soroll de maquinària. Els agents van fer comprovacions i van confirmar les sospites dels veïns. A més, van demanar l’assistència d’un tècnic de la companyia de la llum que, després d’una anàlisi, va constatar que el consum d’electricitat era vuit vegades superior al que seria un “valor normal” amb aparells elèctrics habituals, segons detallen els Mossos i la Guàrdia Urbana en un comunicat conjunt.

Plantes de la macroplantació desmantellada / GUB – Mossos d’Esquadra

Acabat el mesurament, els agents de la policia local van veure que dues persones sortien del local i que, en veure’ls, intentaven marxar i tenien una actitud nerviosa. Això va portar els agents a identificar-los i, en ser preguntats per la seva relació amb l’establiment, els dos homes van contestar que tenien cura de la plantació de marihuana.

Així que dijous a la tarda, després de rebre ordres del jutjat, les policies local i catalana van efectuar un operatiu conjunt que va permetre el desmantellament de la instal·lació fraudulenta –que suposa risc d’incendi– i la intervenció de les més de 9.000 plantes. També hi van trobar 640 euros en efectiu, 51 fluorescents, sis bombetes de 600 wats, 39 transformadors, quatre ventiladors, un extractor, un aire condicionat, dos filtres de carbó i una bossa amb 20 quilos de llavors de marihuana.

Més notícies
La droga i els diners en efectiu trobats per la policia / Guàrdia Urbana
Dos narcotraficants intenten enviar quilos de droga per ‘delivery’
Notícia: Dos narcotraficants intenten enviar quilos de droga per ‘delivery’
Comparteix
La Guàrdia Urbana de Barcelona els deté després de detectar el que intentaven fer
Detenció del fugitiu suec a Barcelona / Policia Nacional
Un perillós traficant suec, enxampat per citar-se amb la nòvia a Barcelona
Notícia: Un perillós traficant suec, enxampat per citar-se amb la nòvia a Barcelona
Comparteix
Suècia l'acusa de ser el líder de la banda Rise Network i d'ordenar dos homicidis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa