“Desallotjaments són disturbis”: l’avís a Colau d’una casa okupa amb data de caducitat

Els membres del col·lectiu anarquista que ocupa un edifici municipal del Raval avisen que hi haurà mobilitzacions immediates si els desallotgen

“Esperem que el passat okupa de Colau no demori l’elaboració del cens de pisos i edificis municipals ocupats”. Aquest era l’advertiment que llançava divendres passat el líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, en un comunicat en què celebrava que el ple hagués aprovat la seva proposta per actualitzar el cens de propietats del consistori “ocupats irregularment”. Es va aprovar amb els vots a favor de tota l’oposició –ERC, JxCat, Cs i Barcelona pel Canvi, el grup de Manuel Valls– i l’abstenció dels partits del govern, Barcelona en Comú i el PSC.

Bou no havia de patir, perquè el divendres abans, 13 de desembre, el govern municipal havia adjudicat a l’empresa Deltapunt 3000 S.A. el contracte per a unes “obres d’enderrocs interiors per a la inutilització d’un edifici municipal al passatge Sant Bernat, 9, de Ciutat Vella”.

Lluny de la sospita de Bou que el suposat “passat okupa” de l’alcaldessa, Ada Colau, porti a la tolerància amb les ocupacions, l’adjudicació implica un enderroc interior amb l’únic objectiu d’impedir que el col·lectiu que ara hi ha a l’immoble –batejat com a Centre Social Okupat MayDay– pugui continuar-hi, o tornar-hi a entrar quan sigui desallotjat.

El grup ha llançat un advertiment a Colau: “Desallotjaments són disturbis”. Està escrit amb lletres gegants pintades  a la façana de l’edifiici, que va tornar a ser ocupat al maig passat, després que el gener del 2018 fos desallotjat i es posés fi a l’antiga REA (residència d’estudiants autogestionada). De fet, a la mateixa façana hi ha la convocatòria per a la mobilització el dia que es faci efectiu el desallotjament, que s’espera per al mes que ve. La cita serà a les 19 hores del dia D i el punt de trobada s’ha fixat a la rambla del Raval, concratament davant del gat de Botero. “Lluitarem contra aquesta amenaça de desallotjament i aquest model de ciutat aparador que fa fora els veïns i les veïnes dels barris”, diu el comunicat difós a Twitter.

El comunicat també ironitza sobre l’actitud de “l’Ajuntament del canvi” respecte del CSO MayDay. El text recorda que el gener del 2018, quan l’immoble situat a la part nord del Raval va ser desallotjat, els serveis municipals a les ordres de Colau van fer tapiar totes les finestres i la porta.

La porta del Centre Social Okupat MayDay, al carrer Sant Bernat, al Raval, amb els maons del tapiat retirats pels okupes que hi van entrar al maig / S.B.

La porta del Centre Social Okupat MayDay, al carrer Sant Bernat, al Raval, amb els maons del tapiat retirats pels okupes que hi van entrar al maig / S.B.

Tot i així, el col·lectiu que ara és a l’edifici va enderrocar els maons de la porta per accedir-hi. Les finestres continuen completament tapiades, excepte un forat obert en una d’elles. 

El CSO MayDay amb les finestres tapiades, al passatge Sant Bernat, al Raval / S.B.

El CSO MayDay amb les finestres tapiades, al passatge Sant Bernat, al Raval / S.B.

Més informació

Comentaris

    MiqCar 26/12/2019 9:25 pm
    Para desahuciar siempre sobra policía. Si hace falta regimientos. ¿ Es una demostración del poder de la banca ?. Quién decide la dotación cuando hay una orden de desahucio o desalojo . Hasta dónde llega el derecho a la vivienda consagrado por la Constitución ? Y porqué la Policía y Mossos la cumplen con esa ferocidad: hasta que punto están obligados
    Marc 27/12/2019 12:00 am
    No posa desallotjaments son disturbis sino desalojos son disturbios. Traiem-ne la lliçó.

Nou comentari