Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desallotgen un edifici de la Generalitat per una protesta en què s’han fet servir pots de fum
  • CA

Una protesta de diversos sindicats d’habitatge a les portes de l’Agència d’Habitatge de Catalunya ha acabat amb el desallotjament de tot l’edifici de la Generalitat i una actuació dels Bombers de Barcelona. Aquest final insòlit ha succeït després que, en acabar una acció reivindicativa, els organitzadors de la protesta fessin servir diversos pots de fum de color vermell. La fumera ha provocat que els mecanismes de seguretat de l’edifici hagin fet saltar els alarmes. El protocol a seguir implicava que es buidés l’edifici i ràpidament el carrer s’ha emplenat de treballadors que havien quedat desallotjats. Faltaven pocs minuts per a la una del migdia.

Les bengales de fum a la roda de premsa al davant de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya / D.C.

Les bengales de fum a la roda de premsa al davant de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya / D.C.

Una dotació dels Bombers de Barcelona ha arribat al lloc dels fets, al carrer Diputació amb Calàbria, i ha assegurat la zona. En mitja hora, els treballadors de l’Agència d’Habitatge de Catalunya han pogut tornar al seu lloc de treball i tot ha quedat en una anècdota. 

En el dispositiu de seguretat també han participat agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra. Segons ha pogut saber aquest diari, un alt càrrec de de l’Agència d’Habitatge de Catalunya ha anat a denunciar els fets a una comissaria de la policia catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa