Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desactiven l’alerta per risc químic per la fuita a la Zona Franca
  • CA

La fase d’alerta per risc químic del pla Plaseqcat ha estat desactivada per Protecció Civil després que l’empresa Innospec Performance Chemicals Spain, ubicada a la Zona Franca, hagi pogut controlar el vessament d’un producte corrosiu que s’ha produït cap a dos quarts de dues del migdia.

La fuita s’ha originat quan un camió cisterna estava efectuant una descàrrega i, com a conseqüència, dos treballadors de l’empresa han resultats ferits lleus amb afectacions als ulls. Després de ser atesos pel Servei d’Emergències Mèdiques, han estat ràpidament evacuats a l’Hospital de Bellvitge per tal de fer-los una exploració més exhaustiva i emetre un diagnòstic ferm.

El pla d’emergència exterior del sector químic Plaseqcat es va elaborar amb la finalitat de tenir una planificació que permeti gestionar amb garanties les incidències i emergències que es puguin produir, derivades d’accidents greus en establiments que manipulin substàncies perilloses. L’objectiu principal és reduir el risc i protegir les persones, béns, infraestructures així com el medi ambient.

Avisen els Mossos i els Bombers tot i que només estava afectat l’interior de la indústria

Un cop alertats els Mossos d’Esquadra i els Bombers de Barcelona, els responsables de l’empresa Innospec Performance Chemicals Spain han posat en marxa el pla d’autoprotecció i han informat que no necessitaven ajuda externa per contenir el vessament. El motiu és que només estava afectat l’interior de la indústria. Seguidament des de l’empresa han dut a terme les pertinents tasques de contenció i control de la fuita amb resultats satisfactoris.

En compliment dels protocols PAU de la indústria, els propis treballadors s’han posat els equips de primera intervenció (EPI) i la zona de l’accident ha quedat acordonada.

L’últim accident químic destacable va succeir el 2021 al moll d’inflamables del Port de Barcelona, on una persona va resultar ferida lleu després d’una fuita química a l’empresa TMA Planta Marmol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa