Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desactivada l’alerta per vent després de gairebé 700 intervencions dels bombers
  • CA

A diferència d’Umberto Tozzi, Barcelona no trobarà a faltar a Glòria. Aquest matí l’Ajuntament de Barcelona ha desactivat l’alerta per vent que va declarar diumenge al migdia. Al migdia ha desactivat també l’alerta per mala mar. Durant aquests dies els bombers de la ciutat han fet 681 intervencions per les conseqüències de la ventada que ha portat la borrasca Glòria, que porta el mateix nom que la cançó del cantant italià. 

La majoria de les sortides dels serveis d’emergència barcelonins han estat per desperfectes a edificis o altres construccions (300), afectacions a l’arbrat (215), tendals (40) i mobiliari urbà malmès (30), segons ha informat l’Ajuntament.

Baixa l’alerta per l’estat de la mar

El consistori, però, ha rebaixat el pla municipal pel mal estat de la mar de la fase d’emergència a la fase d’alerta. Tot i així, a Guàrdia Urbana de Barcelona bloqueja encara avui el pas a les platges de Nova Mar Bella i Llevant i a la zona de duna de la platja de la Mar Bella. “Els equips tècnics continuen fent la inspecció dels danys i s’ha començat a senyalitzar i posar tancaments a les zones més afectades”, diu el municipi. Malgrat les advertències reiterades de l’Ajuntament, desenes de persones es feien fotos ahir contemplant les onades.

El consistori recomana a la ciutadania que !augmenti la precaució a la zona litoral” i enumera els desperfectes ocasionats pel temporal Glòria, com una pèrdua de sorra generalitzada en la línia de costa i moviment de sorra als passejos. També s’han inundat platges i locals de serveis, s’ha malmès mobiliari urbà i paviment i s’han trencat infraestructures de protecció, especialment en la duna de la Mar Bella, l’Espigó del Guti a la Base Nàutica i el mur de protecció del Port Fòrum.

[r:1]

L’Ajuntament ha destacat que es van habilitat 130 places d’acollida per a sensesostre perquè hi dormissin, tinguessin roba seca, sopar i esmorzar i, a més, estiguessin protegits del temporal. 64 d’aquestes places van ser utilitzades durant la primera nit i 84 durant la segona, segons detalla el consistori.

Els parcs i jardins de la ciutat seguiran tancats aquest matí per comprovar-ne l’estat i fer tasques de manteniment en l’arbrat. “A mesura que es vagin fent aquestes inspeccions, i sempre que no hi hagi perill, els parcs i jardins s’aniran obrint”, destaca l’Ajuntament. Els equips de neteja han prioritzat la recollida de branques i troncs caiguts pel vent i han netejat els embornals per evitar que s’hi acumulés aigua. Uns 400 contenidors han patit danys. 

Més notícies
Treballadors municipals retiren la sorra del passeig Marítim / A. L.
“No podíem sortir perquè se’ns enduia el vent”
Notícia: “No podíem sortir perquè se’ns enduia el vent”
Comparteix
La Barceloneta fa balanç de tres dies de vent i pluja que han canviat el paisatge del passeig marítim

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa