Denuncien tres barcelonins per construir una presa sense autorització al Parc Natural del Cadí

Els tres ciutadans de Barcelona havien fet també una instal·lació elèctrica sense mesures de seguretat

Agents de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial Central dels Mossos d’Esquadra van denunciar la setmana passada dos homes i una dona, de 55, 53 i 51 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, com a presumptes autors de diverses infraccions relacionades amb l’edificació sense les autoritzacions corresponents, la captació d’aigua d’un torrent sense autorització, la realització d’una instal·lació elèctrica sense mesures de seguretat i la construcció de xemeneies sense mataguspires al terme municipal de Saldes, al Berguedà, en una zona que és a l’interior del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

La investigació es va iniciar el passat 20 de desembre quan els Mossos van tenir coneixement que algú havia construït una presa d’aigua al final del torrent de Llúria. Amb aquesta informació els agents es van dirigir a la zona i van observar que, efectivament, algú havia construït una presa i n’estava captant l’aigua. De la presa en sortia una mànega que subministrava aigua a una bassa i diverses ramificacions de canonades a dins de la finca del Molí de Baix, situada a l’interior del Parc Natural del Cadí-Moixeró. A més, també van observar, estès al terra i enmig de terreny forestal, línies de fil elèctric, un allargador i endolls.

Després de diverses gestions van comprovar que els propietaris de la finca havien efectuat construccions i instal·lacions, a la llera del riu i en el terreny del parc natural, sense disposar de les autoritzacions corresponents. A més, també havien fet una instal·lació elèctrica dins la finca sense cap mesura de seguretat i tenien diferents xemeneies sense disposar de mataguspires, tal i com marca la normativa per tal d’evitar que elements incandescents surtin de la xemeneia i puguin causar incendis forestals.

Nou comentari