Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien una pallissa racista a dos joves a la Sagrera
  • CA

Dos joves de 18 anys van ser apallissats aquest dimarts a la Sagrera, al districte de Sant Andreu. Tant l’entorn de les víctimes com un dels nois atacats, amb qui ha pogut parlar el TOT Barcelona, consideren que va ser una agressió racista: un dels joves és d’origen marroquí i membre dels escoltes del Centre Cultural Islàmic del Clot, i l’altre és d’origen senegalès. El d’origen marroquí va quedar en estat greu, té un traumatisme cranial i està ingressat a l’hospital de Sant Pau.

Els fets, que ja investiguen els Mossos d’Esquadra, es van produir ahir al migdia al carrer Garcilaso, quan treien diners d’un caixer. “Un home molt gran, molt corpulent, va passar per davant nostre dues vegades. A la segona vegada va aturar-se i ens va preguntar amb to agressiu ‘què mireu?’. Li vam dir que no miràvem res, perquè de fet la primera vegada ni ens hi havíem fixat gaire. Però sense dir res més ens va atacar amb els punys”, explica Mohamed, amic de la víctima que està més greu.

Segons el relat de Mohamed, l’atacant el va colpejat primer a ell, “molt fort, a la cara i a la boca”. Explica que li va fer una ferida a la boca i que consta a l’informe mèdic. “Després de rebre els primers cops ens vam voler defensar i vam córrer a un contenidor d’escombraries a agafar alguna cosa per defensar-nos. Alguna cosa li vam tirar. Però el meu amic, corrents, va relliscar i va caure a terra. Llavors aquell home va aprofitar per clavar-li puntades de peu al cap. I ara té una lesió greu al cap”, recorda. “Ha de ser un atac racista, perquè no hi va haver cap discussió ni res, però jo soc negre i el meu amic és marroquí”, afegeix Mohamed. 

Concentració de rebuig a l'agressió racista de la Sagrera

S’ha convocat una concentració de rebuig d’aquesta pallissa i totes les agressions racistes per a demà a la tarda, a les 19 hores, als jardins de Virgínia Wolf, al davant del punt on es va produir l’atac. La convoca Unitat contra el Racisme i el Feixisme.

Investigació dels Mossos

Els Mossos d’Esquadra van ser alertats dels fets i quan van arribar al lloc on s’havien produït van trobar-hi les dues víctimes, ferides i que eren traslladades a un centre sanitari. La investigació policial està oberta i la policia espera poder prendre declaració al noi hospitalitzat i al seu amic per tenir més pistes.

Rebuig de regidors de l’Ajuntament

Tant el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, com la portaveu adjunta del grup municipal d’ERC, Elisenda Alamany, han expressat el rebuig per l’atac racista en piulades als seus comptes de Twitter.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa